Izvor: Glas javnosti, 19.Jun.2010, 07:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nova vlast u Aranđelovcu

ARANĐELOVAC - Demokratska stranka, koalicija "SPS - PUPS - Jedinstvena Srbija", Liberalnodemokratrska partija i koalicija "G17 plus - SDPS - Zajedno za Kragujevac" su se dogovorile da formiraju skupštinsku većinu, izjavio je Privremenog organa opštine Aranđelovac Vlada Gajić.

Za 25. jun je zakazana konstitutivna sednica Skupštine opštine na kojoj treba da se verifikuju mandati 41 odbornika i izaberu predsednik Skupštine, njegov zamenik i sekretar, nakon čega će biti održana >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << prva redovna sednica Skupštine, ističe Gajić (DS), koji je kandidat za mesto predsednika opštine.

Tada će biti konstituisani i opštinski organi u punom kapacitetu, predsednik opštine njegov zamenik i Opštinsko Veće. Na lokalnim izborima 25. aprila DS je dobio 10 mandata, koalicija "SPS -PUPS - Jedinstvena Srbija 6", koalicija "G17 plus - SDPS - Zajedno za Šumadiju" 3 i LDP dva mandata, što čini 21 od ukupno 41 odbornika u lokalnom parlamentu. Na izborima su Demokratska stranka Srbije i Nova Srbija su osvojile po tri mandata i Srpska radikalna stranka dva.

Poslednji rok za formiranje vlasti u Aranđelovcu je 7. jul.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.