Nova školska godina počinje 1. septembra

Izvor: Studio B, 16.Avg.2010, 17:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nova školska godina počinje 1. septembra

Za oko 900.000 đaka osnovnih i srednjih škola u Srbiji nova školska godina počeće u sredu, 1. septembra, najavljeno je iz Ministarstva prosvete.

U ministarstvu podsećaju da su za oko 80.000 đaka prvog, i otprilike isto toliko đaka drugog razreda obezbeđeni besplatni udžbenici.

Nakon početka školske godine prvi odmor đaci će imati u novembru, kada će na kraćem jesenjem raspustu biti od 4. do 8. novembra, predviđeno je kalendarom školskih aktivnosti koji >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << je agenciji Beta dostavljen iz Ministarstva prosvete.

Kalendar bi uskoro trebalo da bude objavljen i na sajtu ministarstva. Prvo polugodište završava se 30. decembra, a prvi nastavni dan u drugom polugodištu biće 17. januar. Proletnji rasput počeće od 22. aprila i završiće se nakon prvomajskih praznika 4. maja.

Školsku godinu prvi završavaju maturanti gimnazija, 20 maja. Učenici osmog razreda osnovnih škola i đaci završnih razreda srednjih stručnih škola na raspust odlaze nedelju dana kasnije, 27. maja. Svi ostali osnovci na raspust odlaze 10. juna, a srednjoškolci 17. juna. Neradni dan u školama biće i Dan državnosti Srbije, 15. februar, dok će školska slava Sveti Sava biti obeležena kao radni, ali nenastavni dan

Nastavak na Studio B...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Nova školska godina počinje 1. septembra

Izvor: EMportal, 16.Avg.2010

Za oko 900.000 đaka osnovnih i srednjih škola u Srbiji nova školska godina počeće u sredu, 1. septembra, najavljeno je danas iz Ministarstva prosvete.

Nastavak na EMportal...

Nova školska godina počinje 1. septembra

Izvor: Blic, 16.Avg.2010

Za oko 900.000 đaka osnovnih i srednjih škola u Srbiji nova školska godina počeće u sredu, 1. septembra, najavljeno je danas iz Ministarstva prosvete. ..U ministarstvu podsećaju da su za oko 80.000 đaka prvog, i otprilike isto toliko učenika drugog razreda obezbeđeni besplatni udžbenici...Nakon...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.