Nova pravila za tehnički pregled automobila, stroža i skuplja provera

Izvor: RTS, 04.Jul.2018, 12:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nova pravila za tehnički pregled automobila, stroža i skuplja provera

Od sutra počinje tehnički pregled vozila po novim, strožim pravilima, a koštaće od dve do tri hiljade dinara. Uz to, moraće i da se zakaže. Zbog toga su već danima na linijama za tehnički pregled velike gužve.
Glavna novina na tehničkom od sutra je slikanje automobila. Ne možete na liniju tehničkog pregleda doći sa prljavim vozilom. Svaka veća korozija biće evidentirana, a vozila kod kojih >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << je to vidljivo i nebezbedno neće biti registrovana.

Marko Manojlović iz tehničkog pregleda "Deset plus" kaže da postoji pet fotografija, slike sa prednje i zadnje strane, bočne slike i slika kontrolne table.
Cena tehničkog pregleda može varirati od dve do tri hiljade dinara i osiguranja više ne mogu da uz polisu poklanjaju tehnički pregled. Kontolisaće se i izduvni gasovi, ali u naredne tri godine neće biti isključivanja iz saobraćaja jer je to prelazni period.
Manojlović kaže da će izduvni gasovi u naredne tri godine biti kontrolisani.
"Kontrolisaće se stepen izduvnih gasova, da li imate opremu, katalizatore, DPF filtere, ali neće biti eliminišući faktor za tehnički pregled. U naredne tri godine, koliko god da se izmere gasovi, prolazićete tehničke preglede", istakao je Manojlović.  
Svi uređaji na automobilu od brisača do retrovizora moraju biti u funkciji. Razbijeno staklo šoferšajbne može biti razlog zašto će vas vratiti sa tehničkog na zamenu.
Neće se tolerisati ni razne prepravke vozila koje su van standarda. Vozilo ne sme biti u više boja, svi delovi moraju biti u boji karoserije.
U Srbiji ima oko tri hiljade linija tehničkih pregleda i, kako kažu nadležni, to je dovoljno da zadovolje sve potrebe za registracijom.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Do daljeg pregled auta po staroj ceni?

Izvor: Večernje novosti, 04.Jul.2018

Naknada će iznositi između 2.000 i 3.000 dinara. Sutra počinje primena novog pravilnika o tehničkim pregledima motornih vozila, za sada bez najava poskupljenja OD SUTRA (5. jula) počinju tehnički pregledi vozila po novom pravilniku o vršenju tehničkog pregleda vozila, a...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.