Nova Srbija traži od države da spasi Takovo

Izvor: Glas javnosti, 13.Okt.2011, 07:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nova Srbija traži od države da spasi "Takovo"

GORNJI MILANOVAC - Opštinski odbor Nove Srbije u Gornjem Milanovcu zatražio je od lokalne samouprave i Vlade Srbije da hitno zaustave potpuno uništenje prehrambenog kombinata "Takovo".

"Pored otpuštanja radnika iz "Takova", iz Gornjeg Milanovca se premeštaju proizvodni pogoni u druge države, tako da će umesto novih programa i tehnologija u proizvodnji hrane, uskoro ostati samo prazne hale sa hiljadama ljudi bez ekzistencije", navodi se u saopštenju te opozicione stranke.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti <<
Oko stotinu radnika kojima predstoji otpuštanje iz Kompanije "Svislajon-Takovo" protestovalo je juče u Gornjem Milanovcu, ističući da je od 2003. godine, kada je Rodoljub Drašković kupio "Takovo", u toj fabricije broj radnika smanjen sa 4.300 na 800.

Opozicioni odbornici u Skupštini Opštine Gornji Milanovac su pre 20 dana tražili preispitivanje privatizacije "Takova" i da budu "saopštena imena odgovornih za takav rad, ali je odbornička većina koju čine Socijalistička partija Srbije (SPS) i Demokratska stranka (DS) to odbila, posle čega su usledila nova otpuštanja radnika".

Kako je agenciji Beta izjavio odbornik Nove Srbije Desimir Jovanović taktika ćutanja i nezameranja vodi ekonomskom sunovratu rudničko-takovskog kraja i uništenju strateške proizvodnje u Srbiji, pri čemu "pojedinici postaju bogatiji od šeika".

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.