Nova Srbija: Pojedinci bogatiji od šeika

Izvor: Vesti-online.com, 12.Okt.2011, 12:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nova Srbija: Pojedinci bogatiji od šeika

Opštinski odbor Nove Srbije u Gornjem Milanovcu zatražio je danas od lokalne samouprave i Vlade Srbije da hitno zaustave potpuno uništenje prehrambenog kombinata "Takovo".

"Pored otpuštanja radnika iz 'Takova', iz Gornjeg Milanovca se premeštaju proizvodni pogoni u druge države, tako da će umesto novih programa i tehnologija u proizvodnji hrane, uskoro ostati samo prazne hale sa hiljadama ljudi bez egzistencije", navodi se u saopštenju te opozicione stranke.

Oko >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << stotinu radnika kojima prestoji otpuštanje iz Kompanije "Svislajon-Takovo" protestovalo je juče u Gornjem Milanovcu, ističući da je od 2003. godine, kada je Rodoljub Drašković kupio "Takovo", u toj fabricije broj radnika smanjen sa 4.300 na 800.

Opozicioni odbornici u Skupštini Opštine Gornji Milanovac su pre 20 dana tražili su preispitivanje privatizacije "Takova" i da budu saopštena imena odgovornih za takav rad, ali je odbornička većina koju čine Socijalistička partija Srbije (SPS) i Demokratska stranka (DS) to odbila, "posle čega su usledila nova otpuštanja radnika".

Odbornik Nove Srbije Desimir Jovanović izjavio je da taktika ćutanja i nezameranja vodi ekonomskom sunovratu rudničko-takovskog kraja i uništenju strateške proizvodnje u Srbiji, pri čemu su "pojedinici postaju bogatiji od šeika".

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

NOVA SRBIJA TRAŽI OD DRŽAVE DA SPASI "TAKOVO"

Izvor: Kurir, 12.Okt.2011

GORNJI MILANOVAC - Opštinski odbor Nove Srbije u Gornjem Milanovcu zatražio je od lokalne samouprave i Vlade Srbije da hitno zaustave potpuno uništenje prehrambenog kombinata "Takovo"..."Pored otpuštanja radnika iz "Takova", iz Gornjeg Milanovca se premeštaju proizvodni pogoni u druge države, tako...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.