Ništa ne dugujemo NIS-u

Izvor: Politika, 18.Feb.2009, 23:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ništa ne dugujemo NIS-u

Vojska redovno izmiruje obaveze, promena vlasničke strukture NIS-a neće uticati na sistem odbrane

Ministar odbrane Dragan Šutanovac demantovao je juče da Vojska Srbije duguje Naftnoj industriji Srbije. „Ministarstvo odbrane ispunjava sve obaveze prema NIS-u. Nemamo prenesene obaveze koje na bilo koji način mogu da destabilizuju sistem”, rekao je Šutanovac za „Politiku”.

Da li je Ministarstvo odbrane ranije imalo dugove i da li su oni >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << izmireni?

Da, dugova je, prema podacima iz naše dokumentacije, bilo do 2007. godine, ali smo mi tokom te godine sve dugove izmirili, ne samo kada je reč o naftnim derivatima nego i o drugim dugovima koje je imao sistem odbrane u celini. Dočekali smo 2008. godinu bez prenesenih obaveza.

Kako stvari sada stoje?

U ovom trenutku imamo samo tekuće obaveze prema dobavljačima, kako prema NIS-u, tako i prema drugima, ali ih redovno izvršavamo.

Da li promena vlasničke strukture NIS-a može da utiče na rad Ministarstva odbrane?

Ne, promena vlasničke strukture ni na koji način ne može da utiče na Ministarstvo odbrane, kao ni na funkcionisanje sistema odbrane u celini.

Da li sredstva kojima raspolaže Ministarstvo garantuju redovno servisiranje obaveza kada je reč o naftnim derivatima?

Sredstva u budžetu su dovoljna za redovno podmirivanje potreba za naftnim derivatima. Prošlu i pretprošlu godinu smo iskoristili za obnavljanje naših trupnih i vantrupnih rezervi, što znači da nema nikakvih problema.

D. J.

[objavljeno: 19/02/2009]

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.