Nezapamćeno nevreme u Valjevu, grad veličine oraha

Izvor: Press, 19.Jun.2010, 23:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nezapamćeno nevreme u Valjevu, grad veličine oraha

Valjevo i okolinu juče oko 13 sati zahvatilo je nevreme praćeno jakom kišom i gradom veličine oraha. Grad je nošen olujnim vetrom padao oko dvadesetak minuta pa su ulice Valjeva bile pokrivene gradom debljine od nekoliko centimetara
Pala su 24 litra kiše po metru kvadratnom, pa je saobraćaj na ulicama bio zaustavljen jer je visina vode bila oko pola metra. Najveće probleme imali su meštani Novog naselja i Gorića. Radarski centar Valjevo >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << dejstvovao je ispaljivanjem protivgradnih raketa. Obilna kiša i grad oštetili su krovove, automobile, bašte i krov dopisništva RTS-a, gde je oprema pod vodom, a dopisništvo je ostalo bez struje. Zbog toga su na teritoriji Valjeva u prekidu bili i programi televizija sa nacionalnom frekvencijom i signali mobilnih operatera VIP i „Telekom", čiji signali idu preko tehnike RTS-a. Stručne službe RTS-a i EPS-a su na terenu otklanjale kvar.

U Centru za obaveštavanje su kazali da su ih uglavnom zvali građani koji su upozoravali da su „ulice poplavljene", rečeno je u lokalnoj meteorološkoj stanici. Radarski centar na Blizonjskom visu koordinira više od 200 stanica protivgradne odbrane na području 14 opština Kolubarskog i Mačvanskog okruga i Obrenovca. Većina stanica je bez raketa tri dana zbog sličnog nevremena na potezu od Valjeva do Lajkovca, niz dolinu reke Kolubare.

Nastavak na Press...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.