Nevreme u zapadnoj Srbiji

Izvor: RTS, 01.Avg.2016, 18:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nevreme u zapadnoj Srbiji

Jako nevreme praćeno olujnim vetrom zahvatilo je Užice, Požegu, Novu Varoš, Kruševac, Trstenik, Prijepolje i Novi Pazar, javljaju dopisnici RTS-a. Obilne padavine otežale su saobraćaj u Prijepolju i na Ibarskoj magistrali. Grad je padao u okolini Novog Pazara. U kruševačkom gerontološkom centru vetar je odneo deo krova.
U užičkom kraju padala je kiša praćena jakim vetrom i grmljavinom. Dopisnik >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << RTS-a javlja da je u pojedinim delovima grada nakratko nestala struja.

Na području opštine Požega za nepuna dva sata palo je od 18 do 32 litra kiše po kvadratnom metru. Iako su vetar i grmljavina nagoveštavali olujno nevreme, pravi monsunski pljusak trajao je desetak minuta.
Grad je padao u okolini Novog Pazara. Obilne padavine otežale su saobraćaj u Prijepolju, gde su ulicama tekli potoci vode.
Olujni vetar koji je dostizao brzinu od 23 metra u sekundi u Kruševcu je odneo deo limene konstrukcije krova bloka B gerontološkog centra u kojem su smešteni nepokretni korisnici. Iako su limene table letele čak i van dvorišta – niko nije povređen.
Osim krova, u gerontološkom centru stradalo je i drveće i automobil koji je oštetila polomljena grana.

Nekoliko sela u trsteničkoj opštini bilo je bez struje, a nevreme je uzrok i saobraćajne nesreće na Čokotinom brdu u kojoj je jedno lice povređeno.
U Kosjeriću je stradala putna infrastruktura, koja je počela da se obnavlja.
Ranije danas, Republički hidrometeorološki zavod upozorio je da su u toku poslepodneva, uveče i tokom noći moguće lokalne nepogode sa pljuskovima, gradom i olujnim vetrom.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Nevreme na jugu i zapadu Srbije, grad u Novom Pazaru, prekidi struje u Užicu (VIDEO)

Izvor: Večernje novosti, 01.Avg.2016

Jako nevreme zahvatilo je popodne južne i zapadne delove Srbije, a najteža situacija je u Užicu, Požegi, Prijepolju i Novom Pazaru. Jako nevreme zahvatilo je popodne južne i zapadne delove Srbije, a najteža situacija je u Užicu, Požegi, Prijepolju i Novom Pazaru.U okolini...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.