Nevreme u zapadnoj Srbiji

Jako nevreme praćeno olujnim vetrom zahvatilo je Užice, Požegu, Novu Varoš, Kruševac, Trstenik, Prijepolje i Novi Pazar, javljaju dopisnici RTS-a. Obilne padavine otežale su saobraćaj u Prijepolju i na Ibarskoj magistrali. Grad je padao u okolini Novog Pazara. U kruševačkom gerontološkom centru vetar je odneo deo krova.

U užičkom kraju padala je kiša praćena jakim vetrom i grmljavinom. Dopisnik RTS-a javlja da je u pojedinim delovima grada nakratko nestala struja.

Na području opštine Požega za nepuna dva sata palo je od 18 do 32 litra kiše po kvadratnom metru. Iako su vetar i grmljavina nagoveštavali olujno nevreme, pravi monsunski pljusak trajao je desetak minuta.

Grad je padao u okolini Novog Pazara. Obilne padavine otežale su saobraćaj u Prijepolju, gde su ulicama tekli potoci vode.

Olujni vetar koji je dostizao brzinu od 23 metra u sekundi u Kruševcu je odneo deo limene konstrukcije krova bloka B gerontološkog centra u kojem su smešteni nepokretni korisnici. Iako su limene table letele čak i van dvorišta – niko nije povređen.

Osim krova, u gerontološkom centru stradalo je i drveće i automobil koji je oštetila polomljena grana.

Nekoliko sela u trsteničkoj opštini bilo je bez struje, a nevreme je uzrok i saobraćajne nesreće na Čokotinom brdu u kojoj je jedno lice povređeno.

U Kosjeriću je stradala putna infrastruktura, koja je počela da se obnavlja.

Ranije danas, Republički hidrometeorološki zavod upozorio je da su u toku poslepodneva, uveče i tokom noći moguće lokalne nepogode sa pljuskovima, gradom i olujnim vetrom.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 29. април 2024.
23° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво