Nevreme protutnjalo Srbijom, dve hiljade munja na Čačkom

Izvor: RTS, 20.Maj.2019, 07:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nevreme protutnjalo Srbijom, dve hiljade munja na Čačkom

Jako nevreme sa gradom pogodilo Banat, Beograd i Zapadnu Srbiju. Stradali usevi i malinjaci. Više od 15.000 udara munja i gromova pogodilo Srbiju prošle večeri.
Neke delove Srbije sinoć je pogodilo jako nevreme, a u nekim krajevima je padao i grad. U Ivanjici je grad padao dvadesetak minuta, a jaki pljuskovi i grad veličine lešnika su oko 19 sati pogodili Čačak i napravili štetu u čačanskim >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << i dragačevskim selima.

Samo na teritoriji Čačka sinoć je bilo više od 2.000 munja.
Čačak, inače, drži i rekord u Srbiji po broju munja – u julu 2014. godine, za dva sata zabeleženo je čak 2.670. 
Nevremena sa gradom bilo je sinoć i u Ljigu i Kikindi.
I teritoriju Beograda je oko 19.30 zahvatilo nevreme, sa jakom kišom, gradom i vetrom, zbog čega su na kratko bile prekinute fudbalske utakmice između Crvene Zvezde i Napretka, odnosno Partizana i Proletera.
Najviše kiše palo je u Zrenjaninu - 35 litara za nekoliko sati, u Kikindi 20 litara kiše za jedan sat, na Paliću 18 i u Novom Sadu 14 litara. 

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Srbiju sinoć pogodilo preko 15.000 udara munja, a "gađalo" ih 829 raketa VIDEO

Izvor: B92, 20.Maj.2019

Beograd -- Jako nevreme sa gradom pogodilo Banat, Beograd i Zapadnu Srbiju. Više od 15.000 udara munja i gromova pogodilo Srbiju prošle večeri...Neke delove Srbije sinoć je pogodilo jako nevreme, a u nekim krajevima je padao i grad. U Ivanjici je grad padao dvadesetak minuta, a jaki pljuskovi i grad...

Nastavak na B92...

Nevreme protutnjalo Srbijom, dve hiljade munja nad Čačkom

Izvor: RTS, 20.Maj.2019

Jako nevreme sa gradom pogodilo Banat, Beograd i Zapadnu Srbiju. Stradali usevi i malinjaci. Više od 15.000 udara munja i gromova pogodilo Srbiju prošle večeri. . Neke delove Srbije sinoć je pogodilo jako nevreme, a u...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.