Izvor: RTS, 25.Jul.2020, 16:32

Nevreme kod Ivanjice, Čačka, Trstenika i Kraljeva – padao grad veličine jajeta

Nevreme praćeno velikim gradom pogodilo sela kod Ivanjice, Čačka i Trstenika, javljaju dopisnici RTS-a. Naneta je šteta poljoprivrednim kulturama. U Kraljevu i okolini pala velika količina kiše zbog čega su pojedine ulice bile poplavljene.
Vetar, jaka kiša i grad sručili su se oko 15 časova na poljoprivredne zasade u ivanjičkim selima Prilike, Brezova, Katići i delu Lise.

Dobrivoje Radović iz sela Prilike  rekao je za RTS >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << da je grad na mahove bio i veličine kokošijeg jajeta.
Prema njegovim rečima, uništeno je 40 odsto maline a i drugo voće je stradalo.
Osim na sadnicama, štete ima i na plastenicima i nekim objekima.
Zamenik predsednika opštine Ivanjica Momčilo Mitrović kaže da su dejstvovali protivgradni strelci i da je ispaljeno je više od 50 raketa.
Olujni vetar je oborio tridesetak stabala u domaćinstvu Raška Miloševića u Prilikama i bukvalo ih iščupao iz zemlje.

I u nekoliko čačanskih sela grad je naneo štetu na poljoprivrednim kulturama.
Nevreme praćeno gradom veličine šljive pogodilo je i nekoliko sela u opštini Trstenik, javlja dopisnik RTS-a. 
Prema prvim procenama, grad je najveću štetu naneo zasadima kukuruza, grožša u jabuka u selima Milutovac, Poljna i Riljac. 

Nevreme praćeno jakim pljuskom, grmljavinom, vetrom, a u pojedinim delovima i gradom, zahvatilo je oko 15 sati Kraljevo i okolinu.
Sručila se velika količina vode, tako da je za kratko vreme palo 32 litra vodenog taloga po metru kvadratnom. Atmosferska kanalizacija nije mogla da primi toliku količinu padavina, i neko vreme ulice su bile pod vodom.
Najviše problema bilo je od nabujalih potoka u selima Miločajima, Obrvi, Cvetkama, Tavniku Lađevcima, Sirči.

Pojedine lokalne puteve preplavila je voda, a štete je bilo i na poljoprivrednim usevima. U selu Miločaj, kako nam je rekao Darko Sretović, predsednik Mesne zajednice, koji je poslao i fotografije, potok Gradinac koji spaja školu i gornji deo sela stvorio je malo klizište.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Nevrijeme poharalo ivanjička sela, grad veličine jajeta

Izvor: Nezavisne Novine, 25.Jul.2020

IVANJICA - Grad veličine jajeta poharao je danas poljoprivredne usjeve u ivanjičkim selima Prilike, Brezova, Katići i Lisa. Dobrivoje Radović iz sela Prilike kod Ivanjice rekao je da je uništeno 40 odsto maline, a da je stradalo i drugo voće.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.