Nevreme i u Čačku – poplavljene ulice, voda u podrumima

Izvor: RTS, 16.Jun.2018, 18:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nevreme i u Čačku – poplavljene ulice, voda u podrumima

Jaka kiša zahvatila je tokom popodneva šire gradsko područje Čačka, a najviše padavina bilo je u najužem gradskom jezgru. Za sat vremena palo je više od trideset litara kiše po kvadratnom metru.
Veća količina vode zadržala se na ulicama, a poplavljeni su i sutereni i podrumske prostorije kuća i stambenih zgrada koji su na nižim kotama.

Građani čiste poplavljene prostorije i izbacuju >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << vodu iz podruma i suterena.
Na terenu su ekipe svih javno komunalnih preduzeća, gradskog štaba za vanredne situacije i gradske uprave.
Zbog vode koja je ušla u jednu od trafostanica, pojedini delovi grada bili su bez električne energije oko sat vremena.
"Očekuju nas tek aktivnosti na ispumpavanju vode iz podrumskih i suterenskih prostorija, nakon toga isušivanje tih prostorija i dezinfekcija, to su aktivnosti koje će krenuti već od sutrašnjeg dana", kaže Milan Bojović, pomoćnik gradonačelnika Čačka.
On je rekao da građani mogu da prijave štetu na broj telefona 032/309075, kako bi se napravila dinamika aktivnosti i krenulo sa raščićavanjem terena.
Inače, zbog bujičnih poplava u opštini Petrovac na Mlavi i u 11 sela na teritoriji opštine Aleksinac, proglašena je vanredna situacija. Stanje se polako normalizuje, ali su štete velike.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Nevreme i u Čačku – poplavljene ulice, voda u podrumima

Izvor: N1 televizija, 16.Jun.2018

Jaka kiša zahvatila je tokom popodneva šire gradsko područje Čačka, a najviše padavina bilo je u najužem gradskom jezgru. Umesto prognoziranih deset litara za tri sata, palo je više od trideset litara kiše po kvadratnom metru za sat vremena...Veća količina vode zadržala se na ulicama, a poplavljeni...

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.