Izvor: B92, 23.Jun.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Neće biti smena u vrhu vojske"

Pančevo -- Ministar odbrane Dragan Šutanovac izjavio da neće biti kadrovskih pomeranja u vrhu Vojske Srbije, jer za to nema potrebe.

Šutanovac je, posle svečanosti polaganja zakletve junske klase vojnika u Centru za obuku u Pančevu, novinarima rekao da je zadovoljan i sa komandantima jedinica, a da je jedino upražnjeno mesto u vojnom vrhu direktora Vojne obaveštajne agencije.

Na pitanje o aktivnostima vojske u potrazi za haškim optuženicima, Šutanovac je odgovorio >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da njeni pripadnici, u skladu sa zakonom i preuzetim obavezama, "sprovode akcije" usmerene na okončanje saradnje sa Haškim tribunalom.

On je kazao da se to odnosi na sprečavanje mogućnosti da neko od aktivnih oficira eventualno pomaže haškim optuženicima, kao i na "pregled prostora koji pripada vojsci a koji bi oni mogli da koriste za skrivanje".

Šutanovac najavio zakonska rešenja koja se tiču poboljšanja životnog standarda pripadnika vojske.

Veliki odziv regruta u junskoj klasi je, prema mišljenju ministra odbrane, dobar put da se srpska vojska "vrati staroj slavi", uz modernizaciju i uvođenje savremenih standarada.

On je mladim vojnicima poručio da "časno služe državi", podsećajući da služenje roka u Vojsci Srbije više nije obaveza, "i utoliko je veća čast biti pripadnik oružanih snaga".

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.