Ne mogu da spavaju dok ne pozovu policiju

Izvor: RTS, 02.Jun.2019, 07:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ne mogu da spavaju dok ne pozovu policiju

Mnogi Kraljevčani koji žive u blizini trgovina koje rade non-stop žale se da nemaju sna dok ne pozovu policiju. Kada se zatvore ugostiteljski objekti, oko njih se skupljaju mladi koji, kako kažu, u vidno alkoholisanom stanju viču, prave lom, pa se čak i tuku.
Sa završetkom radnog vremena kraljevačkih kafića, ne završava se i provod za sve. Blizu trgovina koje rade 24 sata neretko se okupljaju grupe >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << mladih. Te noći su za stanare ulice Vojvode Stepe gde rade dve takve prodavnice, besane, a posebno je teško, kažu, kada se rano mora na posao.

"Ako ih opomenem sa sprata, ne smem da provirim. Može da dođu na vrata. Ja sam pošla jednom na posao, nisam smela da prođem kroz ulaz. Rekli su - 'ajde ovu babu", kaže kaže Gordana Čorbić. 
Njena sugrađanka Biserka Vasiljević priča da je sve teže kada je lepo vreme "Preko noći do jedan, dva je galama, piju, pevaju, razbijaju flašice", kaže Biserka.
Tražili su pomoć od komunalne policije, ali su dobili odgovor da oni samo kontrolišu da li se poštuje radno vreme. Zato tih noći, pre odlaska u krevet, okrenu 192. I nisu jedini. Pomoć policije da zaspe traže i drugi koji u okolini imaju trgovine koje rade celu noć.
"Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Kraljevu, postupajući po prijavama građana, u prethodnom periodu su u kasnim večernjim i ranim jutarnjim časovima u blizini trgovinskih radnji zaticali lica koja sede i konzumiraju alkohol", kaže Jovica Došić, komandir Policijske ispostave u Kraljevu.
Došić navodi da ta lica nisu zaticana u narušavanju javnog reda i mira i da su se razilazili posle mere upozorenja. 
Ima onih koji smatraju da su trgovci veliki deo problema, jer, kako kažu, alkohol prodaju maloletnicima.
"Konkretne prijave sa navodima ta i ta radnja prodaje alkohol maloletnim licima, nije bilo", kaže Olivera Ćirić, načelnica Tržišne inspekcije Raškog upravnog okruga.
U tržišnoj inspekciji kažu da redovno kontrlišu trgovce, ali za devet godina nisu uhvatili nikog da je prodao alkohol ili duvan maloletnicima. Ipak, priznaju da im nije lako da dežuraju u trgovinama koje rade noću, posebno jer pokrivaju ceo Raški okrug.
"Nažalost ima nas manje nego što bi trebalo. Ukupno nas je, načelnika, šefova odseka - 15 inspektora. To nije dovoljan broj za tržišnu inspekciju, ali mi se trudimo da taj manjak ljudstva nedoknadimo većim brojem kontrola", kaže Olivera Ćirić.
Probleme sa kojima se suočavaju Kraljevčani, Beograd je pokušao da reši zabranom prodaje alkohola u trgovinama od 22 časa do šest ujutru. Ona je trajala nekoliko godina, ali je početkom 2016. ukinuta.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

KRALJEVČANI NA MUKAMA: Ne mogu da spavaju dok ne pozovu policiju!

Izvor: SrbijaDanas.com, 02.Jun.2019

Mnogi Kraljevčani koji žive u blizini trgovina koje rade non-stop žale se da nemaju sna dok ne pozovu policiju...Kada se zatvore ugostiteljski objekti, oko njih se skupljaju mladi koji, kako kažu, u vidno alkoholisanom stanju viču, prave lom, pa se čak i tuku...Sa završetkom radnog vremena kraljevačkih...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.