KRALJEVČANI NA MUKAMA: Ne mogu da spavaju dok ne pozovu policiju!

Izvor: SrbijaDanas.com, 02.Jun.2019, 18:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

KRALJEVČANI NA MUKAMA: Ne mogu da spavaju dok ne pozovu policiju!

Mnogi Kraljevčani koji žive u blizini trgovina koje rade non-stop žale se da nemaju sna dok ne pozovu policiju.

Kada se zatvore ugostiteljski objekti, oko njih se skupljaju mladi koji, kako kažu, u vidno alkoholisanom stanju viču, prave lom, pa se čak i tuku.

Sa završetkom radnog vremena kraljevačkih kafića, ne završava se i provod za sve. Blizu trgovina koje rade 24 sata neretko se okupljaju grupe mladih. Te noći su za stanare ulice Vojvode Stepe gde rade >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << dve takve prodavnice, besane, a posebno je teško, kažu, kada se rano mora na posao.

- Ako ih opomenem sa sprata, ne smem da provirim. Može da dođu na vrata. Ja sam pošla jednom na posao, nisam smela da prođem kroz ulaz. Rekli su - 'ajde ovu babu - kaže Gordana Čorbić.

Njena sugrađanka Biserka Vasiljević priča da je sve teže kada je lepo vreme.

- Preko noći do jedan, dva je galama, piju, pevaju, razbijaju flašice - kaže Biserka.

Tražili su pomoć od komunalne policije, ali su dobili odgovor da oni samo kontrolišu da li se poštuje radno vreme. Zato tih noći, pre odlaska u krevet, okrenu 192. I nisu jedini. Pomoć policije da zaspe traže i drugi koji u okolini imaju trgovine koje rade celu noć.

- Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Kraljevu, postupajući po prijavama građana, u prethodnom periodu su u kasnim večernjim i ranim jutarnjim časovima u blizini trgovinskih radnji zaticali lica koja sede i konzumiraju alkohol - kaže Jovica Došić, komandir Policijske ispostave u Kraljevu.

Došić navodi da ta lica nisu zaticana u narušavanju javnog reda i mira i da su se razilazili posle mere upozorenja.

Ima onih koji smatraju da su trgovci veliki deo problema, jer, kako kažu, alkohol prodaju maloletnicima.

- Konkretne prijave sa navodima ta i ta radnja prodaje alkohol maloletnim licima, nije bilo - kaže Olivera Ćirić, načelnica Tržišne inspekcije Raškog upravnog okruga.

U tržišnoj inspekciji kažu da redovno kontrlišu trgovce, ali za devet godina nisu uhvatili nikog da je prodao alkohol ili duvan maloletnicima. Ipak, priznaju da im nije lako da dežuraju u trgovinama koje rade noću, posebno jer pokrivaju ceo Raški okrug.

- Nažalost ima nas manje nego što bi trebalo. Ukupno nas je, načelnika, šefova odseka - 15 inspektora. To nije dovoljan broj za tržišnu inspekciju, ali mi se trudimo da taj manjak ljudstva nedoknadimo većim brojem kontrola - kaže Olivera Ćirić.

Probleme sa kojima se suočavaju Kraljevčani, Beograd je pokušao da reši zabranom prodaje alkohola u trgovinama od 22 časa do šest ujutru. Ona je trajala nekoliko godina, ali je početkom 2016. ukinuta.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.