Nastavno-naučno veće FON-a za javnu osudu Siniše Malog

Izvor: RTS, 28.Okt.2019, 19:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nastavno-naučno veće FON-a za javnu osudu Siniše Malog

Nastavno-naučno veće Fakulteta organizacionih nauka usvojilo je izveštaj o doktoratu Siniše Malog, kojim je predloženo da se ministru finansija izrekne mera javne osude zbog neakademskog ponašanja prilikom izrade doktorata.
Nastavno-naučno veće usvojilo je izveštaj Etičke komisije FON-a, kojim se utvrđuje postojanje neakademskog ponašanja. To veće predložilo je meru izricanja javne osude, navodi >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << se u saopštenju FON-a.

Univerzitet u Beogradu ranije je obećao da će do 4. novembra doneti odluku da li će Siniši Malom dodeliti doktorsku titulu ili disertaciju proglasiti plagijatom.
Na vanrednoj sednici Nastavno-naučnog veća FON-a jedina tačka dnevnog reda danas bila je tema doktorata Siniše Malog i glasanje o izveštaju koji je sačinila Etička komisija Fakulteta.
Etička komisija FON-a je članovima Nastavno-naučnog veća dostavila svoj izveštaj sa mišljenjem i predlogom izricanja mere javne opomene, 26. oktobra 2019. godine, po hitnom postupku.
Izveštaj Etičke komisije sačinjen je na osnovu dostavljenog materijala stručne komisije, koju su činili dr Dejan Erić, redovni profesor Beogradske bankarske akademije, dr Vinko Kandžija, profesor emeritus na Univerzitetu u Rijeci, dr Tomaž Čater, redovni profesor Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Ljubljani i dr Dragan Mikerević, redovni profesor Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Banjaluci.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

FON: Predložena javna osuda Siniše Malog zbog neakademskog ponašanja u spornom doktoratu

Izvor: Beta, 28.Okt.2019

Nastavno-naučno veće Fakulteta organizacionih nauka (FON) usvojilo je na današnjoj sednici izveštaj Etičke komisije FON-a o doktorskoj disertaciji ministra finansija Siniše Malog, kojim se utvrdjuje postojanje "neakademskog ponašanja", i predložilo izricanje mere javne osude za sporni doktorat.Na...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.