Nastavlja se štrajk u Pošti

Izvor: RTS, 09.Dec.2019, 09:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nastavlja se štrajk u Pošti

Pregovori o povećanju plata radnicima u JP "Pošta Srbije" nastavljaju se danas, nakon što proteklih dana nije postignut dogovor o procentu povećanja zarada ni kome će u tom javnom preduzeću biti uvećana mesečna primanja.
Sindikati se zalažu za to da najveće povećanje dobiju oni sa najnižim primanjima u "Pošti Srbije", dok poslodavac predlaže da svi zaposleni dobiju povećanje od deset odsto. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<
U tom slučaju bi, kako se navodi, za zaposlene na tehnološkim poslovima, njih 12.500, povećanje iznosilo oko 13,1 odsto, počev od zarade za januar naredne godine.  
Štrajk dela radnika u ovom preduzeću i dalje traje pa se pošiljke iz distributivnog centra ne prosleđuju na adrese primalaca.
Predstavnici Vlade Srbije, poslodavca, dva reprezentativna sindikata i predstavnici zaposlenih, proteklih sedam dana razgovaraju i o raspodeli dobiti preduzeća i stanju u "Poštama Srbije".
Novosti su prethodno javile da nije postignut dogovor na sastanku koji je sinoć održan u Vladi Srbije.
Navedeno je da radnici sa srednjom školom trenutno primaju u proseku po 39.000 dinara, a ponuđeno im je povećanje do najviše 45.000 dinara.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Radnici "Pošte" odbili predlog o povećanju plata, štrajk još traje

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 09.Dec.2019

Radnici Pošte Srbije koji štrajkuju nisu prihvatili predlog predstavnika vlade da se povećaju zarade za oko 17 odsto onima na tehnološkim poslovima, koji imaju najmanja primanja, kao ni da drugim radnicima povećanje bude ukupno oko devet odsto, rekla je danas predsednica sindikata Nezavisnost u...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.