Napadnuta advokatica u sudu!

Izvor: Mondo, 04.Sep.2018, 16:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Napadnuta advokatica u sudu!

U novosadskom sudu danas je napadnuta advokatica Enike Veg, koja je od zadobijenog udarca u glavu pala na pod.

Foto: Mondo/Goran Sivački ilustracija

Napad se dogodio oko podneva u hodniku Osnovnog suda, gde je čekala ispred sobe za overu dokumenata, kada ju je pesnicom u glavu udario muškarac čiji je identitet poznat policiji.

Napadač na advokaticu Enike Veg u hodniku novosadskog Osnovnog suda je suprotna stranka u jednom njenom slučaju, >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << potvrdili su za Tanjug iz njene kancelarije.

U Osnovnom sudu je potvrđeno da se desio napad, a u Hitnoj pomoći su rekli da je ona zadobila naizgled lakše povrede glave i da je prevezena u Urgentni centar, prenosi portal 021.

Nakon napada, muškarac je napustio sud i za njim policija traga.

Napadnut advokat Duško Tomić?

Advokatica Enike Veg je poznata novosadska advokatica koja se bavi radnim pravom.

Ubijen poznati advokat na Novom Beogradu! FOTO

Napad na nju osudila je Advokatska komora Vojvodine i zatražila da nadležni hitno preduzmu sve potrebne mere za otkrivanje počinioca i pokretanje krivičnog postupka.

I Ministarstvo pravde najoštrije je osudilo napad i pozvalo nadležne organe da u što kraćem roku pronađu počinioca kako bi bio priveden pravdi.

Ministarstvo podseća da je formirana stalna radna grupa čiji je cilj unapređenje položaja advokata i jačanje njihove krivično-pravne zaštite.

Napadi na advokate predstavljaju napad i na vladavinu prava jedne države i sve institucije moraju preduzeti mere iz svoje nadležnosti, kako se ovakvi slučajevi ne bi ponavljali, ocenilo je Ministarstvo u saopštenju upućenom medijima.

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.