Advokatica udarena pesnicom u glavu u novosadskom sudu

Izvor: N1 televizija, 04.Sep.2018, 14:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Advokatica udarena pesnicom u glavu u novosadskom sudu

Advokatska komora Vojvodine (AKV) osudila je napad na advokaticu iz Novog Sada Enike Veg, za koji su naveli da se dogodio u zgradi novosadskih sudova.

Kako je Beti rečeno u komori, napad se dogodio oko podneva u hodniku Osnovnog suda, kada joj je muškarac prišao i udario je pesnicom u glavu dok je čekala u redu, a od siline udarca ona je pala na pod.

"Najoštrije osuđujemo današnji fizički napad i povređivanje uvažene koleginice advokata Enike Veg. Tražimo od >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << nadležnih organa da hitno preduzmu sve mere za otkrivanje počinioca i za pokretanje krivičnog postupka", piše u saopštenju AKV.

AKV je upozorila da je napad na advokata tokom vršenja službe krivično delo ometanja pravde, a u slučaju nanošenja teških povreda zaprećena kazna iznosi i do deset godina zatvora.

"Napad na advokata je napad na celo pravosuđe Srbije i takva krivična dela moraju po hitnom postupku biti sankcionisana", dodali su u AKV.

Advokatica Veg je prevežena u Urgentni centar, policija je obavila uviđaj i traga za napadačem.

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Novi Sad: Advokatica u sudu udarena pesnicom u glavu!

Izvor: Vesti-online.com, 04.Sep.2018

Advokatska komora Vojvodine (AKV) osudila je napad na advokaticu iz Novog Sada Enike Veg, za koji su naveli da se dogodio u zgradi novosadskih sudova...Kako je medijima rečeno u komori, napad se dogodio oko podneva u hodniku Osnovnog suda, kada joj je muškarac prišao i udario je pesnicom u glavu...

Nastavak na Vesti-online.com...

U novosadskom sudu napadnuta advokatica

Izvor: RTS, 04.Sep.2018

U Osnovnom sudu u Novom Sadu napadnuta je advokatica Enike Veg, koja je od zadobijenog udarca u glavu pala na pod, potvrdila je "Tanjugu" portparolka suda Svetlana Mitrović. . Portparolka je objasnila da se napad dogodio...

Nastavak na RTS...

AKV: Uhapšena osoba koja je napala advokaticu u Novom Sadu

Izvor: Beta, 05.Sep.2018, 12:27

Osoba koja je napala uglednu novosadsku advokaticu Enike Veg u zgradi suda u tom gradu pronadjena je i uhapšena, saopštila je danas Advokatska komora Vojvodine (AKV).AKV je pozdravila brzu reakciju tužilaštva i policije i najavila da će "sa velikim interesovanjem pratiti tok sudjenja"."Nadamo se...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.