Izvor: Danas, 01.Feb.2023, 16:26

Nakon oporavka od povreda ris Rista se vraća u prirodno stanište u parku Đerdap

Mužjak risa, koji je polovinom novembra protekle godine nađen povređen na teritoriji Nacionalnog parka Đerdap, oporavio se i biće vraćen u svoje prirodno stanište u parku Đerdap 3. februara, saopštilo je danas Ministarstvo zaštite životne sredine.

Nastavak na Danas...






Povezane vesti

AUTO UDARIO RISA NA ĐERDAPU Povređena životinja se oporavljala mesecima, sada se sa GPS orglicom vraća u prirodno stanište

Izvor: Blic, 01.Feb.2023

Mužjak risa (Lynx Lynx), koji je polovinom novembra prošle godine pronađen povređen na teritoriji Nacionalnog parka Đerdap, oporavljen je i biće vraćen u svoje prirodno stanište, na području NP Đerdap, u petak 3. februara, saopštilo je Ministarstvo zaštite životne sredine.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Danas. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Danas. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.