Nakon 29 godina The Independent gasi štampariju i odlazi onlajn

Izvor: NovaEnergija.net, 14.Feb.2016, 11:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nakon 29 godina The Independent gasi štampariju i odlazi onlajn

The Independent je potvrdio glasine o kojima je britanska štampa pisala prethodnih dana. Nakon 29 godina postojanja zatvaraju štampariju i od marta 2016. čitaće se samo onlajn.
Veliki pad prihoda od oglasa naterao je ESI Mediu, vlasnici publikacije, da napravi potez koji će osigurati profitabilnu budućnost. Ovo svakako nije uteha za one koji će izgubiti posao, jer je izdavač najavio da će biti smanjena broja zaposlenih.

The Independent je uvek >> Pročitaj celu vest na sajtu NovaEnergija.net << bio pionir i inovator. Novine imaju ponosno nasleđe kao britanski prvi nezavisni štampani medij od nacionalnog značaja. Moja porodica je kupila i investirala u nezavisno novinarstvo jer verujemo u njegov kvalitet, a ovaj potez obezbeđuje budućnost uređivačke vrednosti“, rekao je Evgenij Lebedev, vlasnik.
U eri u kojoj su informacije besplatno onlajn, bilo je nemoguće održati novine sa 40.000 čitalaca dnevno. Lebedev i menadžment su samo sledili neke od velikih medijskih kuća, kao što je BBC odlučio da kanal BBC3 emituje samo onlajn. Problem za The Independent je bio i što je relativno kasno stigao na internet, pokretanje web sajta desilo se 2008. godine, a malo se ulagao u taj sadržaj. Prema rezultatima istraživanja za decembar prošle godine, sa svojih 2,8 miliona jedinstvenih posetilaca dnevno, The Independent zaostaje za Daily Mail, The Guardian, Daily Telegraph i The Mirror.

Promena će stvoriti 25 novih digitalnih sadržaja i rezultiraće novim načinom pretplate – subscription based app – koju takođe ima i magazin The Sun. Postojeći i100.co.uk postaće indy100.com.
To je ogroman pomak u medijskom prostoru Velike Britanije, kao prve nacionalne novine koje će biti samo na webu. Poslednje izdanje biće štampano u subotu, 26. marta.
Izvor: thenextweb.com, theguardian.com

Nastavak na NovaEnergija.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NovaEnergija.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NovaEnergija.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.