Izvor: RTS, 12.Sep.2022, 12:28

Najskuplji kvadrat stana prodat za 9.545 evra u "Beogradu na vodi"

U Srbiji je u prvom polugodištu ove godine najskuplji kvadrat stambenog prostora u novogradnji prodat na lokaciji "Beograd na vodi" po ceni od 9.545 evra za stan od 97 kvadratnih metara, saopštio je Republički geodetski zavod.
Kada je reč o starogradnji, najviša cena po kvadratu je 4.902 evra plaćena za stan na beogradskoj opštini Stari Grad, od 66 kvadratnih metara.
Stan za koji je u prvom polugodištu izdvojeno najviše novca, 1.530.000 evra, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << je u novogradnji,  ima 349 metara kvadratnih i nalazi se na opštini Savski Venac.
Najskuplja kuća prodata je na Savskom Vencu za 2.9 miliona evra, navodi Republički geodetski zavod.
U Starom gradu je prometovan najskuplji poslovni prostor po ceni od 12.240 evra za 29 kvadratnih metara, dok je najviša ugovorna cena poslovnog prostora od 10.2 miliona evra ostvarena je na Paliluli.
Za 48.000 evra prodato je garažno mesto na Kopaoniku, kao i na lokaciji "Beograd na vodi".
U prvom polugodištu ove godine je u opštini Čoka najviše para dato, 2.360.000 evra za poljoprivredno zemljište od 163 hektara. 
RGZ navodi da je ukupan obim novčanih sredstava na tržištu nepokretnosti u Srbiji u prvih šest meseci iznosio 3,6 milijardi evra, što predstavlja povećanje od 25 procenata u odnosu na isti period  lane.
Najviše novca prometovano je na tržištu nepokretnosti Beograda, ukupno 1,9 milijardi evra.
Za stanove, koji su se najviše i kupovali, potrošeno je 1,978 milijardi evra, što čini 56 procenata svih transakcija.
Na osnovu prikupljenih podataka iz kupoprodajnih ugovora, 12 odsto svih nepokretnosti u tom periodu je plaćeno iz kreditnih sredstava, što je za četiri procenta manje nego u istom periodu prošle godine.
Takođe, kreditom je plaćeno 28 odsto stanova, što je za osam procenata manje u poređenju sa prvim polugodištem 2021. godine, navodi RGZ.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Najskuplji kvadrat stana 9.545 evra, garaža 48.000, najvrednije poljoprivredno zemljište u opštini Čoka

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 12.Sep.2022

Republički geodetski zavod (RGZ) objavio je danas da je najskuplji kvadrat stana u novogradni u Srbiji u prvom polugodištu ove godine prodat na lokaciji Beograd na vodi po ceni od 9.545 evra za stan površine 97 kvadratnih metara...Kada je reč o starogradnji, najviša cena po kvadratu je 4.902 evra...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.