Načelnik Generalštaba obišao 101. lovačku eskadrilu: U toku radovi na modernizaciji aviona MiG-29

Izvor: TangoSix.rs, 23.Okt.2020, 10:07

Načelnik Generalštaba obišao 101. lovačku eskadrilu: U toku radovi na modernizaciji aviona MiG-29

Načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović obišao je juče pripadnike 101. lovačke avijacijske eskadrile „Vitezovi“ na vojnom aerodromu „Pukovnik-pilot Milenko Pavlović“, preneo je internet sajt Vojske Srbije.
Kako se navodi, tokom obilaska, general Mojsilović je ostvario uvid u organizaciju života i rada u ovoj jedinici 204. vazduhoplovne brigade i prisustvovao prikazu pripreme pilota i aviona MiG-29 za letačke zadatke. U nastavku je obišao >> Pročitaj celu vest na sajtu TangoSix.rs << i radove na modernizaciji aviona MiG-29 koje izvode ruski specijalisti.
Prikaz pripreme aviona za letačke zadatke / Foto: Vojska Srbije
 
U razgovoru sa „vitezovima“ bilo je reči o mogućnostima za dalje unapređenje uslova za obuku i rad ali i standarda i statusa pripadnika jedinice.
Načelnik Generalštaba je izrazio zadovoljstvo ostvarenim napretkom u izgradnji osposobljenosti letačkog i tehničkog osoblja i operativne sposobnosti 101. lovačke avijacijske eskadrile i pohvalio njihovo nesebično zalaganje i posvećenost profesiji i Vojsci Srbije.
Već duže vremena, zvanično nema vesti o daljoj modernizaciji lovaca MiG-29 (takozvana Faza 3 uvođenja u naoružanje ili Faza 2 što se tiče modernizacije) u kojoj je planirana dorada postojećih radara (moguće na isti ili približan nivou radara N019M1) kojim će se unaprediti sposobnosti dejstva po ciljevima u vazduhu i omogućiti dejstvo po ciljevima na zemlji vođenim vazduhoplovnim ubojnim sredstvima.
Najavljeno je i da modernizacija predviđa i unapređenje sistema za elektronsku borbu i radio-tehničko izviđanje, nabavku vođenih ubojnih sredstava tipa vazduh-vazduh (verovatno i raketa R-77) i vazduh-zemlja kao i doradu simulatora letenja za potrebe obuke.
Pratite Tango Six i na društvenim mrežama. Na Instagramu, Jutjubu, Tviteru i Fejsbuku.
The post Načelnik Generalštaba obišao 101. lovačku eskadrilu: U toku radovi na modernizaciji aviona MiG-29 appeared first on Tango Six.

Nastavak na TangoSix.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta TangoSix.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta TangoSix.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.