Izvor: Blic, 06.Avg.2016, 13:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NEVREME STIŽE U SRBIJU PREKO ALPA Obilne padavine, grad i olujni vetar očekuju nas već OD PODNE, a evo do kad će trajati

Padavine se u glavnom gradu mogu očekivati već oko 13 sati, a kako RHMZ najavljuje, u većem delu Srbije moguće je da će obilne padavine biti praćene nepogodama sa gradom i olujnim vetrom. RHMZ izdao je upozorenje za područje Srbije od obilnih padavina i vremenskih nepogoda koje će biti na snazi do ponedeljka, 8. avgusta.

- Kiša i kraći lokalni pljuskovi koji mogu biti praćeni gradom u Beogradu mogu početi već oko 12 sati i trajaće do sutra, kada nepogode iz Srbije >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << kreću ka istoku - kažu iz RHMZ.

Kako kaže Sanja Dimoska iz RHMZ, oblaci koji donose obilne padavine dolaze sa severozapa i preko cele Evrope i Alpa i stižu na područje Srbije.

- Takve vremenske prilike uobičajne su za letnji period, a postoji mogućnost da sa kišom pada i grad. Da li će se to desiti zavisi od jačine oblaka - rekla je Dimoska.

U saopštenju RHMZ se navodi da se danas uveče, tokom noći i u nedelju ujutru i pre podne očekuju obilne padavine (30 milimetara za 12 sati, lokalno i više), uglavnom u zapadnim, centralnim i južnim krajevima Srbije, a moguće su i kratkotrajne vremenske nepogode sa gradom i olujnim vetrom.

U Srbiji će sutra biti umereno i potpuno oblačno mestimično sa kišom, ponegde i sa pljuskovima i grmljavinom.

Na severu i zapadu zemlje od sredine dana prestanak padavina i postepeno razvedravanje. Vetar slab i umeren, severni i severozapadni.

Jutarnja temperatura od 16 do 22 stepena, najviša dnevna od 24 na severu zemlje do 31 stepena na istoku.

Obilnije padavine se očekuju (30 milimetara za 12 sati, lokalno i više) uglavnom na jugozapadu, jugu i jugoistoku Srbije.

U Beogradu će sutra biti umereno i potpuno oblačno povremeno sa kišom, a moguća je i pojava pljuskova sa grmljavinom. Posle podne postepeno razvedravanje. Vetar slab i umeren, severni i severozapadni.

Jutarnja temperatura oko 20, najviša dnevna oko 26 stepeni.

U Srbiji će u ponedeljak, prema izgledima vremena za sedam dana do 14. avgusta, na severu zemlje biti pretežno sunčano. U ostalim predelima promenljivo sa kratkotrajnom kišom ili lokalnim pljuskovima.

Do četvrtka pretežno sunčano, postepen porast temperature, posle podne ponegde sa kratkotrajnim pljuskovima i grmljavinom.

Zatim, do kraja perioda, hladnije, sa čestom pojavom kiše, pljuskova i grmljavine.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

RHMZ UPOZORAVA: Budite na oprezu! Sa Alpa stižu obilne padavine, grad i olujni vetar!

Izvor: Kurir, 06.Avg.2016

...U saopštenju RHMZ se navodi da se večeras, tokom noći i u nedelju ujutru i pre podne očekuju obilne padavine (30 milimetara za 12 sati, lokalno i više), uglavnom u zapadnim, centralnim i južnim krajevima Srbije, a moguće su i kratkotrajne vremenske nepogode sa gradom i olujnim vetrom..Oblaci...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.