NE DAMO SVETINJE, ORILO SE IZ MANASTIRA STANJEVIĆI IZNAD BUDVE: Proslava Svete Trojice, liturgija i Crnogorsko kolo!

Izvor: Kurir, 07.Jun.2020, 15:25

NE DAMO SVETINJE, ORILO SE IZ MANASTIRA STANJEVIĆI IZNAD BUDVE: Proslava Svete Trojice, liturgija i Crnogorsko kolo!

Svetom arhijerejskom liturgijom, blagosiljanjem slavskog kolača i svečanom duhovnom akademijom u slavu Božiju i u čast 100. godišnjice od obnavljanja Pećke patrijaršije i 100. godišnjice od upokojenja Mitropolita Mitrofana Bana, manastir Stanjevići je danas toržestveno proslavio hramovnu slavu – praznik silaska Svetog Duha na apostole.

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Obilježeno 100 godina od obnavljanja Pećke patrijaršije

Izvor: Nezavisne Novine, 07.Jun.2020

BUDVA - U manastiru Stanjevići kod Budve danas je obilježeno 100 godina od obnavljanja Pećke patrijaršije i vijek od upokojenja Mitrofana Bana, te je tim povodom održana i duhovna akademija.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Vladika Atanasije OTKRIO ISTINU o crkvenoj vodenici koju crnogorske vlasti žele da OTMU: "Morate biti mudri kao zmija a bezazleni kao golubovi"

Izvor: Večernje novosti, 07.Jun.2020

Manastir Svete Trojice u Pljevljima proslavio je svoju hramovnu slavu praznik Silaska Svetog Duha na apostole – Pedesetnicu Manastir Svete Trojice u Pljevljima proslavio je svoju hramovnu slavu praznik Silaska Svetog Duha na apostole – Pedesetnicu.Slavlje je započeto u subotu...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.