[NAJAVA] Otvaranje prve „3DEXPERIENCE“ laboratorije na Mašinskom fakultetu uz seriju predavanja o vazduhoplovnoj industriji

Izvor: TangoSix.rs, 11.Okt.2019, 11:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

[NAJAVA] Otvaranje prve „3DEXPERIENCE“ laboratorije na Mašinskom fakultetu uz seriju predavanja o vazduhoplovnoj industriji

Kompanija CADCAM Data otvoriće prvu „3DEXPERIENCE“ laboratoriju u Beogradu, na Mašinskom fakultetu Univerziteta u Beogradu, u četvrtak, 17. oktobra u Svečanoj sali na drugom spratu sa početkom od 10:30 časova.
– Otvaranje laboratorije je rezultat zajedničke saradnje naše kompanije, koja je donirala licence za opremanje laboratorije za razvoj proizvoda, i Mašinskog fakulteta u Beogradu, a priliku da je koriste imaće studenti svih nivoa studija, istraživači i profesori.
>> Pročitaj celu vest na sajtu TangoSix.rs << /> Ideja nam je bila da uz otvaranje laboratorije organizujemo i nekoliko interesantnih predavanja naših gostiju iz Srbije i inostranstva. Tako će Matteo Cocco iz kompanije Dassault Systemes predstaviti sudentski projekat “Humanoidni robot Poppy” i upotebu sistemskog inženjerstva na platformi „3DEXPERIENCE“, a u nastavku predavanja će predstaviti dva podsticajna projekta za studente. U prvom će ova kompanija omogućiti studentima instalaciju besplatnih licenci „3DEXPERIENCE Essentials“ na svoje računare. Na ovoj platformi će imati pristup osnovama programa CATIA ali će moći i da koriste industrijske proizvode kao što su „ENOVIA“, „DELMIA“ i „SIMULIA“. Drugi se tiče poziva studentima Mašinskog fakulteta da se priključe aktuelnom studentskom takmičenju „Izazov održivosti“ u toku kog studenti treba da predlože svoju ideju za smanjenje upotrebe plastike u izradi proizvoda, reciklažu ili inovativni „zeleni“ dizajn, kako bi napravili ekološki bolji svet. Postoje tri kategorije, nagrade su razne, a dobitnik glavne nagrade će putovati na manifestaciju Monaco Ocean Week 2020 da predstavi svoj projekat.
Cezar Sančez Lopez, potpredsednik kompanije Erbas,  koja je jedna od najvećih korisnika platforme „3DEXPERIENCE“, osvrnuće se na trendove u vazduhoplovnoj industriji, dotaćiće se primera upotrebe ovog softverskog rešenja u unapređenju poslovanja Erbasa i ohrabriti mlade da nastave usavršavanje i prate najnaprednije softverske tehnologije kako bi bili što spremijii za izazove industrije. Direktor i rukovodilac projektne organizacije kompanije Konelek, dr. Andrija Ekmedžić će prezentovani upotrebu softverskog rešenja CATIA u vazduhoplovnim strukturama. Od studenata iz udruženja Beoavia imaćemo priliku da čujemo kako upotrebljavaju softverska rešenja kompanije CADCAM Data na studentskim projektima projektovanja najrazličitijih tipova letelica. – stoji u pozivu kompanije.

Svi zainsteresovani za prisustvo mogu se registrovati popunjavanjem formulara ovde.

The post [NAJAVA] Otvaranje prve „3DEXPERIENCE“ laboratorije na Mašinskom fakultetu uz seriju predavanja o vazduhoplovnoj industriji appeared first on Tango Six.

Nastavak na TangoSix.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta TangoSix.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta TangoSix.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.