Izvor: B92, 27.Mar.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Muftija: Politički zloupotrebljeni

Preševo -- Preševski muftija smatra da vehabije ne postoje među muslimanima nigde u Srbiji, već su uhapšeni politički zloupotrebljeni.

"Odgovorno tvrdim da u Novom Pazaru nema vehabija, kao što ih nema ni u Preševu, Bujanovcu i Medveđi i nigde na ovim prostorima", rekao je muftija Islamske zajednice za Preševo, Bujanovac i Medveđu Džemaledin Hasani. "Ja sam siguran da su ti (uhapšeni) mladići politički zloupotrebljeni", rekao je Hasani.

Na pitanje novinara >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << kako onda komentariše hapšenje vehabija u Novom Pazaru kod kojih je pronađena veća količina oružja, muftija je kazao da to nisu "verski obrazovani ljudi".

"Oni (uhapšeni) jednostavno ne znaju šta su vehabije i vehabizam. Ja sam siguran da su ti mladići politički zloupotrebljeni", rekao je Hasani.

Prema njegovim rečima, za tenzije u Novom Pazaru odgovorna je tamošnja Islamska zajednica jer nije organizovala izbore od 1992. godine.

"Sve to sa vehabijama u Novom Pazaru su političke igre iz kojih neko treba da profitira po principu: 'Ako ja nisam predsednik Islamske zajednice, onda će biti neki vehabija ili te zajednice neće ni biti' ", rekao je Hiseni.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.