Muftija: Politički zloupotrebljeni

Preševski muftija smatra da vehabije ne postoje među muslimanima nigde u Srbiji, već su uhapšeni politički zloupotrebljeni.

Izvor: B92

Utorak, 27.03.2007.

15:12

Default images

"Odgovorno tvrdim da u Novom Pazaru nema vehabija, kao što ih nema ni u Preševu, Bujanovcu i Medveđi i nigde na ovim prostorima", rekao je muftija Islamske zajednice za Preševo, Bujanovac i Medveđu Džemaledin Hasani. “Ja sam siguran da su ti (uhapšeni) mladići politički zloupotrebljeni", rekao je Hasani.

Na pitanje novinara kako onda komentariše hapšenje vehabija u Novom Pazaru kod kojih je pronađena veća količina oružja, muftija je kazao da to nisu "verski obrazovani ljudi".

"Oni (uhapšeni) jednostavno ne znaju šta su vehabije i vehabizam. Ja sam siguran da su ti mladići politički zloupotrebljeni", rekao je Hasani.

Prema njegovim rečima, za tenzije u Novom Pazaru odgovorna je tamošnja Islamska zajednica jer nije organizovala izbore od 1992. godine.

"Sve to sa vehabijama u Novom Pazaru su političke igre iz kojih neko treba da profitira po principu: 'Ako ja nisam predsednik Islamske zajednice, onda će biti neki vehabija ili te zajednice neće ni biti' ", rekao je Hiseni.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Snažno nevreme stiže u Srbiju

U većem delu Srbije će danas pre podne biti pretežno sunčano, toplo, suvo i vetrovito, uz olujnu košavu u Beogradu, na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju, a već u poslepodnevnim satima biće kratkotrajne kiše ili pljuskova.

7:13

1.5.2024.

5 h

Podeli: