Izvor: B92, 28.Sep.2009, 17:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Mocart" zatvara objekte kraj škola

Beograd -- Kompanija "Mocart" saopštila je da će od danas samoinicijativno zatvoriti tri poslovnice u cilju podrške inicijativi zabrane klađenja maloletnicima.

U saopštenju se navodi da će "Mocart" zatvoriti kladionice u Aleksinačkih rudara, Cetinjskoj i Požeškoj ulici, čije lokacije mogu da budu potencijalno sporne prema novom tumačenju razdaljine u odredbama Zakona o igrama na sreću.

Kompanija "Mocart" je istakla da zatvara poslovnice samoinicijatvno, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ali da i dalje ima jasan stav da su najefikasnije mere prevencije – zabrana ulaska za maloletnike, češća kontrola i veće kazne za prekršioce, a ne dužina u metrima i način merenja udaljenosti.

Zaštitnik građana nedavno je najavio inicijativu za izmene zakona kojim bi se utvrdilo da kladionice ne mogu da budu na lokaciji bližoj od 250 metara od škola.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Mozzart zatvara tri kladionice

Izvor: Sportal.rs, 28.Sep.2009

Kompanija "Mozzart" saopštila je da će samoinicijativno zatvoriti tri poslovnice u cilju podrške inicijativi zabrane klađenja maloletnicima.

Nastavak na Sportal.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.