Izvor: Glas javnosti, 28.Feb.2010, 07:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ministarstvo prosvete izdvaja nedovoljno za univerzitet

BEOGRAD - Ministarstvo prosvete Srbije izdvaja nedovoljno sredstava za Univerzitet, Rektorat i fakultete u Beogradu, zaključeno je na poslednjoj sednici Saveta Univerziteta.

Prema izveštaju o poslovanju Rektorata Univerziteta u Beogradu u prošloj godini je 40 odsto prihoda bilo iz budžeta, a 60 odsto iz sopstvenih izvora, rekla je prorektor za finansije Nevenka Žarkić-Joksimović.

- To pokazuje da je učešće Ministarstva prosvete Srbije nedovoljno. Ministarstvo pokriva >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << 17 odsto materijalnih troškova Univerziteta, a tako je i na svim fakultetima - rekla je Žarkić-Joksimović nakon sednice Saveta, na kojoj je usvojen izveštaj o poslovanju Rektorata.

Ona je dodala da je saradnja sa Ministarstvom prosvete dobra, uprkos ovakvim ciframa, i ukazala da u budžetu za prosvetu ima malo novca.

Žarkić-Joksimović je rekla da u prošloj godini Ministarstvo nije imalo sredstva za finansiranje Centra za studente za hendikepom, aktivnosti Konferencije univerziteta Srbije i međunarodne aktivnosti i da je Univerzitet te aktivnosti finansirao iz sopstvenih sredstava.

Govoreći o finansijskom planu Rektorata Univerziteta za 2010. godinu ona je rekla da se očekuju veća sredstva po projektima Evropske unije, kao što su "Tempus" i "Erazmus".

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.