Ministarstvo nema zakonska ovlašćenja da vrati nastavnike na posao

Izvor: RTS, 13.Maj.2017, 22:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ministarstvo nema zakonska ovlašćenja da vrati nastavnike na posao

Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja saopštilo je da je u februaru 2017. godine privremeno vratilo licence za rad Živadinu Disiću i Petru Blagojeviću, ali da nema zakonska ovlašćenja da vrati nastavnike na radna mesta u škole sa kojima su u sudskom sporu.
U međuvremenu, do okončanja sudskih postupaka, Ministarstvo će pokušati da omogući Disiću i Blagojeviću da u što skorijem >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << roku ostvare pravo na rad na određeno vreme u drugim školama, navodi se u saopštenju.
Isto obećanje istakao je i ministar prosvete, nauke i tehnološkog Mladen Šarčević na sastanku sa predstavnicima Foruma beogradskih gimnazija održanom u Ministarstvu 10. maja 2017. godine.
"Ministarstvo je mnogo puta do sada dokazalo da je spremno da pomogne svima u skladu sa zakonskim mogućnostima i da nema potrebe za štrajkovima i pritiscima. Još jednom apelujemo na nastavnike da štrajkom ne ugrožavaju zdravlje", saopštilo je ministarstvo.
Nastavnici Petar Blagojević iz Kragujevca i Živadin Disić iz Niša počeli su danas štrajk glađu ispred Ministarstva prosvete u Beogradu tražeći da posle više godina od dobijanja otkaza budu vraćeni na posao.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Forum: Ne štrajkuju profesori zbog licenci već zbog posla

Izvor: RTS, 14.Maj.2017, 14:27

Forum beogradskih gimnazija saopštio je da profesori Živadin Dišić i Petar Blagojević ne štrajkuju glađu zbog licenci već zato što ih ministarstvo nije vratilo na posao, dok Ministartvo prosvete ukazuje da nema zakonska ovlašćenja da vrati nastavnike na radna mesta u škole sa kojima...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.