Izvor: B92, 20.Avg.2003, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ministarstvo kulture: Reagovali smo povodom Dana žalosti

Beograd -- Ministarstvo kulture i medija Srbije saopštilo je u sredu da je pre dva dana, povodom nepoštovanja Dana žalosti, "reagovalo na sve one koji su se tog dana ogrešili o ljudskost i humanost". "Ministarstvo ni jednom rečju nije posebno izdvojilo bilo koga, pa ni elektronske medije, s obzirom na to da ne raspolaže činjenicama o programskim sadržajima, već samo izjavama građana koje su se odnosile na neotkazivanje bioskopskih predstava i nekih javnih manifestacija, kao i na >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << neke programske sadržaje medijskih kuća, naročito na lokalnom nivou", piše u saopštenju.

Ministarstvo kulture reagovalo je na zahtev Koordinacionog centra za Kosovo od 17. avgusta da to ministarstvo analizira ponašanje medija u vreme Dana žalosti 15. avgusta, proglašenog zbog ubistva dva srpska dečaka u selu Goraždevac na Kosovu. U saopštenju se dodaje da "ukoliko Koordinacioni centar želi analizu ponašanja medija u vreme Dana žalosti i imena elektronskih medija koji su na Dan žalosti 'imali muzičke i druge programe za uveseljavanje naroda' takav zahtev trebalo bi da uputi Vladi Srbije, čiju će odluku Ministarstvo kulture i medija ispoštovati".

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.