Ministarstvo: Nije izdata nijedna dozvola za izvoz oružja u Jemen

Izvor: RTS, 17.Sep.2019, 13:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ministarstvo: Nije izdata nijedna dozvola za izvoz oružja u Jemen

Nijedna dozvola za izvoz naoružanja, vojne opreme kao ni robe dvostruke namene nije izdata za Jemen kao ni za bilo koju drugu zemlju koja se nalazi pod sankcijama međunarodne zajednice, saopštilo je Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija.
Ministarstvo je reagovalo na informacije koje su se poslednjih dana pojavile u elektronskim i štampanim medijima u vezi sa navodnim izvozom oružja iz Srbije >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << u Jemen.
"Sve destinacije izvoza srpskog naoružanja i vojne opreme navedene su u Godišnjim izveštajima o izvozu i uvozu naoružanja i vojne opreme koje Vlada Republike Srbije usvaja i koji su javno dostupni na sajtu Ministarstva www.mtt.gov.rs", navedeno je u saopštenju.
Ministarstvo podseća da je Srbija, po transparentnosti u izveštavanju već niz godina visoko kotirana, među prvih pet zemalja u svetu, na listi Barometar transparentnosti koju izrađuje i objavljuje organizacija „Small Arms Survey", sa sedištem u Ženevi.
"Republika Srbija, kao jedan od većih proizvođača i izvoznika naoružanja i vojne opreme u regionu ni na koji način ne može snositi odgovornost za to kako će zemlja krajnje destinacije dalje postupati sa uvezenom robom", zaključuje se u saopštenju.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Ministarstvo trgovine: Nismo dali dozvolu za izvoz naoružanja u Jemen

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 17.Sep.2019

Nijedna dozvola za izvoz naoružanja, vojne opreme, kao ni robe dvostruke namene u Jemen nije izdata, kao ni za izvoz u bilo koju drugu zemlju koja se nalazi pod sankcijama međunarodne zajednice, saopštilo je Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija...Sve destinacija izvoza srpskog naoružanja...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.