Ministarstvo: Nije izdata nijedna dozvola za izvoz oružja u Jemen

Nijedna dozvola za izvoz naoružanja, vojne opreme kao ni robe dvostruke namene nije izdata za Jemen kao ni za bilo koju drugu zemlju koja se nalazi pod sankcijama međunarodne zajednice, saopštilo je Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija.

Ministarstvo je reagovalo na informacije koje su se poslednjih dana pojavile u elektronskim i štampanim medijima u vezi sa navodnim izvozom oružja iz Srbije u Jemen.

"Sve destinacije izvoza srpskog naoružanja i vojne opreme navedene su u Godišnjim izveštajima o izvozu i uvozu naoružanja i vojne opreme koje Vlada Republike Srbije usvaja i koji su javno dostupni na sajtu Ministarstva www.mtt.gov.rs", navedeno je u saopštenju.

Ministarstvo podseća da je Srbija, po transparentnosti u izveštavanju već niz godina visoko kotirana, među prvih pet zemalja u svetu, na listi Barometar transparentnosti koju izrađuje i objavljuje organizacija „Small Arms Survey", sa sedištem u Ženevi.

"Republika Srbija, kao jedan od većih proizvođača i izvoznika naoružanja i vojne opreme u regionu ni na koji način ne može snositi odgovornost za to kako će zemlja krajnje destinacije dalje postupati sa uvezenom robom", zaključuje se u saopštenju.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво