Izvor: Politika, 03.Okt.2013, 22:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ministarka zdravlja: Ja i moji najmiliji lečimo se u Srbiji

Ministarka zdravlja profesorka dr Slavica Đukić-Dejanović nije želela juče da komentariše odluku aktuelnog direktora Kliničkog centra Srbije profesora dr Miljka Ristića da operiše srce u švajcarskoj bolnici.

– I u životu i u zdravstvu individualnost je nešto što uvek moramo uvažavati. Nemam detalje o okolnostima u kojima je profesor Ristić doneo odluku ili su stručni timovi doneli tu odluku i ne mogu konkretno ništa komentarisati. Ali moji najmiliji i ja imamo ogromno >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << poverenje i isključivo se lečimo u zdravstvenim ustanovama Srbije – odgovorila je ministarka na naše pitanje kakva se poruka time što se naši lekari leče u inostranstvu šalje građanima Srbije.

Profesor Ristić je početkom marta 2012. godine operisan u Kantonalnoj bolnici u Ženevi, iskoristivši mogućnost koja je ponuđena pacijentima koji se nalazili na dugim listama čekanja za operacije na srcu. Veliki deo tih operacija, u iznosu od 95 odsto, snosila je švajcarska vlada, a naš Republički fonda za zdravstveno osiguranje, prema prethodnom protokolu, obezbeđivao je pet odsto cene operacije.

O. P.

objavljeno: 04.10.2013.

Nastavak na Politika...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.