Ministar zdravlja ponudio bivšem direktoru Hine pomoći da bude deo njegovog tima

Izvor: BKTV News, 10.Okt.2018, 15:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ministar zdravlja ponudio bivšem direktoru Hine pomoći da bude deo njegovog tima

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar sastao se danas sa uzbunjivačem i bivšim direktorom Hitne pomoći Borkom Josifovskim i ponudio mu da bude deo tima Ministarstva zdravlja koji se bavi sprečavanjem korupcije u zdravstvu.



"Korupcija mora da ima svoje ime i prezime i mora da bude sankcionisana. To je jedini način da se promeni svest kod ljudi, jer ako prolazi nekažnjeno nema motiva za sve buduće generacije da ne rade isto ili slično", rekao je ministar novinarima. >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News <<

On je ukazao da ogromna većina lekara radi odgovorno i savesno svoj posao, ali da ima pojedinaca koji imaju "drugačije interese" i da je cilj države i ministarstva da ih "izvuče iz sistema i stavi na stub srama", da budu procvesuirani i kažnjeni.

Ministar je obećao da će lično potpisati krivične prijave za sve zdravstvene radnike za koje postoje dokazi da su umešani u korupciju bez obzira da li se to desilo pre deset, petnaest godina ili pre deset dana.

 Ne želi, dodaje, da ostane i trunka sumnje da država nekog štiti, da ne bude procesuiran.

"Ne pada mi na pamet da budem ministar zdravlja i da budem gluv na takve pojave . Ogromna većina ljudi koji rade u zdravstvu rade svoj posao najbolje što mogu", naglasio je ministar.

Nastavak na BKTV News...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.