Meteorolozi izdali HITNO upozorenje: Ovim delovima Srbije preti POTOP! (TABELE)

Izvor: BKTV News, 20.Sep.2017, 09:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Meteorolozi izdali HITNO upozorenje: Ovim delovima Srbije preti POTOP! (TABELE)

Spremite se!

Prema najavama Republičkog hidrometeorološkog zavoda danas se u južnom Banatu i Pomoravlju očekuje veća količina padavina, od 20 do 30 mm za 12 sati, lokalno i više.

Vetar i kiša usloviće i osetan pad temperature. Maksimalna dnevna temperatura danas neće prelaziti 23. podeok.

Sutra još hladnije, minimalna temperatura od 5 do 13 stepeni, u toku dana 19 stepeni. I u petak oblačno, hladno i vetrovito.  U subotu postepeno razvedravanje, >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << osim na severoistoku gde će se veći deo dana zadržati oblačno vreme, ponegde sa slabom kišom. Zatim promenljivo, mestimično sa kišom.

Zbog najavljenih pljuskova i obilnijih padavina na području Banata i u Donjem podunavlju vozačima se savetuje dodatna opreznost u vožnji zbog opasnosti koju donosi prisustvo veće količine vode na putu.

NESVAKIDAŠNJE ZANIMANJE: Ovo su srpski lovci na oluje!

BIOMETEOROLOŠKA PROGNOZA ZA SREDU

Hronični bolesnici mogu i dalje osećati zdravstvene tegobe usled očekivane biometeorološke situacije. Posebna opreznost se savetuje osobama sa cerebrovaskularnim i respiratornim problemima. Meteoropatske reakcije su moguće u vidu neraspoloženja i bolova u zglobovima i kostima. Preporučuje se adekvatno odevanje u skladu sa očekivanim dnevnim temperaturama. U saobraćaju je potrebna pojačana pažnja.

BIOMETEOROLOŠKA PROGNOZA ZA ČETVRTAK

Očekivane biometeorološke prilike mogu relativno nepovoljno uticati na osobe sa cerebrovaskularnim oboljenjima, kao i na astmatičare. Meteoropatske reakcije su moguće u vidu razdražljivosti i glavobolje. Potreban je dodatan oprez u saobraćaju.

Nastavak na BKTV News...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.