Izvor: TvojPortal.com, 03.Apr.2011, 11:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Met Dejmon: Žao mi je Bena i Breda zbog njihovih žena

 
(story) Oskarovac Met Dejmon otkriva da je izbegao mnoge neprilike kada se oženio s anonimnom devojkom i objašnjava da je zbog svoje tri ćerkice, Izabel, Đie i Stele, postao bolji glumac

 

Jedan od najpopularnijih glumaca na svetu, četrdesetogodišnji Met Dejmon, rođen je 8. oktobra 1970. u Masačusetsu, gde je odrastao uz starijeg brata Kajla i majku Nensi. Njegovi roditelji razveli su se kada je imao pet godina, ali je budući superstar redovno viđao >> Pročitaj celu vest na sajtu TvojPortal.com << oca Kenta Dejmona. U osnovnoj školi upoznao je dve godine mlađeg Bena Afleka s kojim je sve do danas ostao najbolji prijatelj. Nakon srednje škole upisao je engleski jezik na prestižnom Harvardu, ali odlučuje da ga napusti kako bi se okušao kao glumac u Los Anđelesu. Prvi angažman dobio je u filmu Mistična pica 1988. godine, a nakon toga smenjivale su se manje filmske uloge koje su mu donele reputaciju perspektivnog glumca. Zajedno sa Benom Aflekom napisao je scenario za film Dobri Vil Hanting koji im obojici 1998. godine donosi Oskara za najbolji scenario. Posle hitova kao što su Talentovani gospodin Ripli, Dogma i Okeanovih jedanaest, Dejmon snima nekoliko ostvarenja koja kritika loše ocenjuje, zbog čega punih godinu dana ne dobija angažmane. Popularnost vraća filmom Bornov identitet koji se pretvara u serijal, a reditelj Martin Skorseze ga je nakon angažmana u filmu The Departed opisao kao najzahvalnijeg glumca mlađe generacije. Usledila su ostvarenja koja su mu donela status vrhunskog umetnika među kojima su The Informant, The Good Shepherd, Invictus... Trenutno se u domaćim bioskopima prikazuje njegovo novo ostvarenje Agenti sudbine, dok krajem marta stiže i drama Drugi život. Blizak je prijatelj sa Džordžom Klunijem i Bredom Pitom, a imao je duže veze sa poznatim glumicama Vinonom Rajder i Mini Drajver. Sreću je ipak pronašao kraj tridesetpetogodišnje Argentinke, dizajnerke Lusijane Barozo, koju je 2003. godine upoznao u Majamiju dok je radila kao konobarica u džez klubu. Venčali su se na privatnoj ceremoniji 9. decembra 2005, a u junu sledeće godine dobili su prvu zajedničku ćerkicu Izabelu, 2008. drugu naslednicu Điu, a prošle godine i treću kojoj su dali ime Stela. Dejmon je takođe očuh trinaestogodišnje Aleksije, Lusijanine ćerke iz prethodne veze.
 
Šta vam pada najteže u vezi sa roditeljstvom?
- Zbog snimanja često putujem, a moja supruga i ja smo se dogovorili da deca obavezno budu s nama. Razdvajam se od ćerki dok snimam, a za to vreme sa Lusijanom razgovaram telefonom koji ima kameru. Ništa mi nije palo toliko teško kao kada me je prva ćerka Izabela videla na monitoru i bezuspešno pokušavala da me zagrli. Tad sam odlučio da se više ne odvajam od njih. Za mene je neprirodno da roditelj ide na odmor ili višemesečni rad van kuće, a da ne vodi dete sa sobom. Ranije se moj život vrteo oko filmova i odlaska u džez klubove. Sada sam tata, posao je na drugom mestu, a noćne izlaske odložio sam do trenutka kad će moje devojčice moći da idu sa mnom.
Vaš prijatelj Ben Aflek postao je otac nekoliko meseci pre vas. Pamtite li najbolji savet koji ste dobili od njega?
- Da se dobro naspavam pre nego što se beba rodi. Tu je stvarno bio u pravu, a spasao nas je i kad su Izabeli počeli da rastu zubići. Jednog dana došao je kod mene i Lusijane i s osmehom je spustio ispred nas ležaljku koja umiruje bebe jer se automatski ljuljuška.
Kako se slažu vaša ćerke i Benova deca s obzirom na to da ste vas dvojica najbolji prijatelji?
- One su najbolje drugarice dokle god jedna slučajno ne gurne ovu drugu ili joj uzme igračku. Tada počinje prava drama i ne zna se koja ispusti više krokodilskih suza. Ben i ja smo se letos zajedno sa porodicama odmarali na Havajima. Družimo se od školskih dana, ali ništa nam nije bilo toliko neobično kao kada smo prvi put videli naše ćerke kako se igraju zajedno. Tom prilikom rekao sam mu da se osećam kao da sam pijan.
Već pet godina ste u braku, a svojevremeno ste često izjavljivali da se verovatno nikada nećete oženiti...
- Nisam smatrao da je brak naročito važan. Onda sam upoznao Lusijanu i u trideset petoj godini shvatio da postoji osoba koja je savršena za mene. Niko me nije prisiljavao na ženidbu, ali osetio sam potrebu da to uradim. Venčali smo se bez mnogo buke, u prisustvu matičara i male Aleksije. Još verujem da je u većini slučajeva brak izvikana kategorija, ali ne kada je reč o meni i mojoj supruzi.
Kako ste se izborili sa teretom koji nosi slava?
- Već godinama živim u Majamiju, a ne u Los Anđelesu koji vrvi od paparaca. Takođe, moje slike ne donose mnogo novca jer paparaci imaju priliku da me slikaju kako sedim, pijem kafu i čitam novine ili kako sedim, pijem kafu i vežbam tekst za ulogu. Moja žena nije poznata ličnost, tako da ljude ne interesuje šta ona radi. Zbog svega toga, nas dvoje bez brige možemo da idemo gde god poželimo. Ponekad mi je žao Bena Afleka i Breda Pita jer su njihove izabranice Dženifer Garner i Anđelina Džoli poznate ličnosti. Obe su lepe žene koje privlače pažnju, ali nikada ne mogu da se opuste jer ih fotografi prate gde god da krenu. Već sam imao veze sa glumicama i znam da slava može uništiti vezu.
Kako komentarišete lik koji tumačite u ostvarenju Agenti sudbine?
- Igram čoveka koji je dobio mogućnost da zaviri u svoju budućnost, ali on nakon toga shvata kako želi nešto sasvim drugo. Da bi to dobio, mora da osvoji jedinu ženu koju je ikada voleo, tumači je Emili Blant, i da se suprotstavi agentima sudbine, misterioznoj grupi ljudi koja kontroliše njihove živote.
Kakva je bila vaša saradnja sa Klintom Istvudom u filmu Drugi život?
- On je čovek koji uvek zna šta želi i s njim nije problem da ostvarite uspešnu saradnju. Osim toga, surovi je profesionalac koji se veoma dugo bavi filmom i s takvim ljudima uvek možete da nađete zajednički jezik. Verujem i nadam se da će se publici dopasti naš rad.
Izjavili ste da vam je uloga agenta Džejmsa Borna spasla karijeru...
- Moj film Legenda o Bageru Vensu nije imao dobru zaradu i nakon toga punih godinu dana nisam dobio nijednu poslovnu ponudu. Bio sam očajan, a onda je Bornov identitet ušao u bioskope. U roku od jednog dana, agent mi je javio da sam dobio ponude da učestvujem u čak trideset filmskih projekata.
Kritičari su vas pohvalili za Bornov ultimatum...
- Negde na polovini snimanja, reditelj Pol Gringras rekao mi je da izgledam očajno. Izvinio sam mu se i objasnio da malo spavam jer se moja novorođena ćerkica budi tokom noći. Pol je rekao da nema problema jer je od početka želeo da Born izgleda iscrpljeno poput mene. Tako sam zbog Izabele postao bolji glumac. S druge strane, moja želja da budem što više s njom odrazila se na moju kilažu. Umesto da posle seta vežbam u teretani, ja sam jurio kući da je vidim. Ukoliko pažljivo gledate film, moći ćete da vidite kako se obim mog stomaka sve više povećava. 

Nastavak na TvojPortal.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta TvojPortal.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta TvojPortal.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.