Medijima iz Sandžaka 4,6 miliona dinara za sufinansiranje projekata

Izvor: Blic, 28.Jul.2016, 11:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Medijima iz Sandžaka 4,6 miliona dinara za sufinansiranje projekata

Ministarstvo kulture i informisanja odobrilo je 4,6 miliona dinara za sufinansiranje projekata šest medija iz Sandžaka u 2016. godini.

Sredstva su dobila četiri elektronska medija, jedan štampani, kao i jedna produkcijska mreža.Radio televiziji Novi Pazar je za projekat o jačanju ekološke svesti odobreno 1,5 miliona dinara, a Forumu žena iz Prijepolja za unapređenje položaja žena i rodne ravnopravnosti putem medija 700.000 dinara.

Preostala dva elektronska >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << medija, Info centar iz Priboja je dobio 600.000 dinara za projekat "Omladinski ekran", a Bukovača kompani iz Nove Varoši pola miliona za projekat informisanjem do ravnopravnosti.

Jedini štampani medij iz ovog dela Srbije koji je dobio sredstva na konkursu Ministarstva kulture je Polimlje iz Prijepolja koji je za projekat "Povratak u budućnost" dobio 800.000 dinara.

Komisija Ministarstva je donela odluku i da sa 505.000 dinara sufinansira projekat "Uključi mlade – mladi su zakon" koji je predložila Sandžačka novinarska mreža (SANNET) iz Novog Pazara.

Na konkursu, vrednom preko 151 milion dinara, nisu prošli projekti televizije Jedinstvo iz Novog Pazara, radio Lima iz Priboja, Zlatarskih vesti iz Nove Varoši, Info centra Priboj i Info centra Koran iz tog grada.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.