Izvor: Blic, 31.Mar.2009, 06:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Manje radnika u gradskoj upravi

LESKOVAC - Novoizabrani gradonačelnik Leskovca Slobodan Kocić (DS) zatražio je od načelnika gradskih uprava da urade nove sistematizacije, odrede optimalan broj zaposlenih i sačine spiskove za dobrovoljni odlazak sa radnog mesta.

Smanjenje broja činovnika jedna je od mera koju je novi gradonačelnik najavio kako bi se grad brže ekonomski oporavio. Kocić je pojasnio za „Blic" da je nalog za izradu >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << novih sistematizacija zatražio i od direktora komunalnih preduzeća i kulturnih ustanova s ciljem da se izvrši racionalizacija broja zaposlenih.

- Racionalizacija gradskih uprava je pitanje svih pitanja. Ukoliko se to ne učini u veoma kratkom roku, dovešćemo u pitanje opstanak našeg grada - kazao je Kocić.

Prema navodima grado­načelnika, iz budžeta grada finansiraju se i sufinansiraju zarade za 1.920 činovnika i radnika.

- Realni mesečni prihodi u budžetu grada iznose 120 miliona dinara, a 90 miliona dinara odlazi na zarade - dodao je Kocić.

Prema podacima nadležnih službi, u gradskim upravama zaposlena su 683 službenika, u kulturnim institucijama 276, u Direkciji za urbanizam i izgradnju i raznim fondovima 535, a plate 426 radnika u komunalnim preduzećima se sufinansiraju. Kocić je kazao da će zaposlenima u gradskim upravama biti ponuđen socijalni program, te da će 8. aprila u Ministarstvu za državnu upravu i lokalnu samoupravu potpisati ugovor o racionalizaciji broja zaposlenih u leskovačkoj lokalnoj samoupravi, koji podrazumeva i moratorijum na dalja zapošljavanja.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.