Manifestacija Vuku u pohode u Blacu

Izvor: BKTV News, 29.Jan.2018, 16:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Manifestacija "Vuku u pohode" u Blacu

U Blacu je u organizaciji Lovačkog Udruženja "Blace" i Opštine Blace, održana 21. Međunarodna republička manifestacija – Vuku u pohode.

Da se radi o najvećoj lovnoj manifestaciji u Srbiji potvrdila je i ovogodišnja manifestacija na kojoj je učešće, kako nam je predsednik LU Blace, Milan Kovačević rekao, uzelo 800 lovaca iz svih krajeva Srbije ali i veliki broj lovaca iz inostranstva.

Rezime manifestacije su tri ulovljena vuka koje su odstrelili lovci Borica >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << Vukićević iz Lu Blace, Nikola Milinčić iz Lu Župa Aleksandrovac i Lazar Nedeljković iz LU Toplica Prokuplje. Ulovljeno je i nekoliko lisica.

Kako smo od upravnika lovišta, Saše Ilića saznali, lovci su lovili na terenu – šiljomanske kose.

Predsednik Opštine Blace, Zoran Jozić ističe da je veoma ponosan na ceo organizacioni odbor manifestacije koja je pokazala da je najorganizovanija ove vrste u Srbiji.

Foto: Blaceinfopress.rs

"Sve je više gostiju iz inostranstva što nas posebno raduje", ističe predsednik opštine Blace, Zoran Jozić koji je jutros svečano otvarajući manifestaciju svim lovcima poželeo dobar pogled i lovačku sreću.

Borica Vukićević, član Lu Blace lovom se bavi bez malo 40 godina i ovo je prvi put da odstreli vuka. Nikola Milinčić iz Lu Župa Aleksandrovac, takođe je prvi put imao sreću da ulovi vuka u šest godina dugoj lovačkoj „karijeri“.

Lazar Nedeljković iz Tulara, član je LU Toplica Prokuplje, lovom se takođe bavi šest godina i on je jedan od lovaca koji je danas imao veliku lovačku sreću.

Bojan Nikolić iz službe za poljoprivredu opštine Blace, ističe da su vukovi ti koji su u proteklom periodu nanosili velike štete stočarima iz ovog kraja u selima podno Jastrepca i Kopaonika.

Lovci koji su učestvovali u današnjem lovu i na 21. Međunarodnoj republičkoj manifestaciji – Vuku u pohode, imali su samo reči hvale kada je ova manifestacija u pitanju.

Po završetku lova, sumirani su rezultati uz tradicionalno lovačko druženje i ručak. Na svečanoj večeri spletom kola nastupio je Fa Drainac Blace, a dodeljene su i zlatne plakete i povelje.

Nastavak na BKTV News...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.