Izvor: RTS, 18.Maj.2022, 08:47

Mali Vukan stigao u bolnicu "Betešda" u Budimpešti

Devetomesečni Vukan Stoiljković koji boluje od spinalne mišićne atrofije najtežeg tipa, primljen je u dečju bolnicu "Betešda" u Budimpešti gde slede detaljni pregledi i analize koji će trajati desetak dana.
Od pre dva meseca, od kada se saznalo da i devetomesečni Vukan Stoiljković boluje od spinalne mišićne atrofije najtežeg tipa i da je za njegovo lečenje potrebno 2,5 miliona evra, pomogli su mnogi humani ljudi.

Vukan je primljen >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << u dečiju bolnicu "Betešda" u Budimpešti gde slede detaljni pregledi i analize koji će trajati desetak dana.
Nakon toga će lekarski konzilijum odlučivati kada će Vukan moći da primi gensku terapiju. 
Zahvaljujući humanim ljudima, Vukan je krenuo gotovo u poslednjem trenutku za Budimpeštu, kako bi primio najskuplji lek na svetu i pobedio spinalnu mišićnu atrofiju.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

MALI VUKAN KRENUO NA LEČENJE U BUDIMPEŠTU U poslednjem trenutku mu zakazan prijem u bolnicu kako bi primio lek protiv SMA

Izvor: Blic, 18.Maj.2022

Za lečenje devetomesečnog Vukana Stoiljkovića, koji boluje od spinalne mišićne atrofije najtežeg tipa pomogli su mnogi humani ljudi. Zahvaljujući njima Vukan je krenuo gotovo u poslednjem trenutku za Budimpeštu.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.