Mali: Beograd turistički centar regiona

Izvor: RTS, 12.Feb.2015, 15:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mali: Beograd turistički centar regiona

Sajam turizma biće održan od 19. do 22. februara na Beogradskom sajmu. Očekuje se više od 1.100 izlagača iz oko 50 zemalja sveta. Ovogodišnja zemlja partner su UAE. Beograd postaje sve važnija turistička destinacija u Evropi i svetu, rekao gradonačelnik Siniša Mali.
Predstojeći Međunarodni sajam turizma u Beogradu je prilika da se naša prestonica predstavi kao poslovni, ekonomski, turistički >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << centar regiona, grad bogate istorije i duha, izjavio je  gradonačelnik Beograda, Siniša Mali, prenosi Tanjug.

Mali je, na konferenciji za medije posvećenoj predstojećem Sajmu turizma koji će biti održan sledeće nedelje na Beogradskom sajmu, rekao da Beograd u poslednjih nekoliko godina postaje sve važnija turistička destinacija u Evropi i svetu.
On je podsetio da su u oblasti turizma prošle godine postignuti dobri rezultati, povećan je broj noćenja, broj stranih turista je porastao za 14 odsto a otvoreno je i 16 novih hotela.
"Moramo da radimo na tome da Beograd bude bolje mesto za život, da obogatimo turističku ponudu, da ulažemo u infrastrkturu, u sređivanje fasada, parkova i svega ostalog što ovaj grad čini atraktivnijim za goste", rekao je Mali.
Gradonačelnik je podsetio da je zagrada Galerije "Beograd na vodi" do skoro bila potpuno ruinirana, ali je za kratko vreme obnovljena i "vraćena u život".
Pre samo dve godine Beograd i Srbija nisu imali ni svoju avio-kompaniju, a sada je "Er Srbija" izrasla u dominantnu kompaniju u regionu, rekao je on i dodao da je namera da se ove godine pokrene koncesija za beogradski aerodrom, a sve to u cilju unapređenja ponude grada.
Mali se zahvalio i ovogodišnjem partneru Sajma turizma, Ujedinjenim Arapskim Emiratima, izrazivši uverenje da će dve zemlje saradnjom u oblasti turizma unaprediti i kulturne veze dva naroda.
Ambasador Ujedinjenih Arapskih Emirata (UAE) Đuma Rašid Al Dahri, zemlje partner ovogodišnjeg sajma, kazao je da UAE veliku pažnju posvećuju turizmu i da ta privredna grana čini osam odsto BDP-a u Emiratima.
"UAE su dugo radili na tome i na privlačenju turista. Prošle godine smo imali 14 miliona turista i to najbolje pokazuje koliko smo napredovali", kazao je on.
Ambasador UAE je naglasio da je turizam jako bitna stvar za svaku zemlju i dodao da Srbija ima mnogo toga da ponudi, a što se sviđa građanima Emirata.
Organizator 37. Sajam turizma je Beogradski sajam, a moto ove manifestacije je "Iskoristi trenutak".
Na konferenciji je najavljeno i da će se istovremeno sa Sajmom turizma organizovati i još tri manifestacije - 11. Međunarodni sajam opreme za hotelijerstvo i ugostiteljstvo, Šesti sajam vina "BeoWine" i 11. Sajam suvenira.
 

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Pindžo: Rekodrnih 1.100 izlagača iz 50 zemalja sveta

Izvor: Beta Video, 12.Feb.2015

BEOGRAD - Predstavnica Ministarstva trgovine i turizma Renata Pindžo je rekla da se očekuje da će se na 37. Sajam turizma koje je centralni turistički događaj u Srbiji i jugoistočnoj Evropi, biti odlično mesto da se Srbija prikaže kao atraktivna turistička destinacija. Sajam će prema re;ima...

Kliknite na sliku da bi video krenuo.

Realizovano uz pomoć www.beta-video.tv

Nastavak na Beta Video...

Mali: Beograd, grad bogate istorije i duha

Izvor: Danas, 13.Feb.2015, 00:40

Na Beogradskom sajmu će od 19. do 22. februara biti održan 37. Međunarodni sajam turizma pod sloganom „Iskoristi trenutak“. Ovogodišnja zemlja partner biće Ujedinjeni Arapki Emirati...Ovim povodom, na konferenciji za štampu održanoj juče u Beogradskoj zadruzi, gradonačelnik Siniša Mali...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.