Na Beogradskom sajmu će od 19. do 22. februara biti održan 37. Međunarodni sajam turizma pod sloganom „Iskoristi trenutak“. Ovogodišnja zemlja partner biće Ujedinjeni Arapki Emirati.


Ovim povodom, na konferenciji za štampu održanoj juče u Beogradskoj zadruzi, gradonačelnik Siniša Mali napomenuo je da je grad prošle godine uradio mnogo u oblasti turizma. Povećan je broj noćenja, broj stranih turista je veći za 14 odsto, a otvoreno je i 16 novih hotela.

– Moramo da radimo na tome da Beograd bude bolje mesto za život, da obogatimo turističku ponudu, da ulažemo u infrastrukturu, u sređivanje fasada, parkova i svega ostalog što ovaj grad čini atraktivnijim za goste. Predstojeći Međunarodni sajam turizma je prilika da se naša prestonica predstavi kao poslovni, ekonomski i turistički centar regiona, grad bogate istorije i duha – rekao je Mali.

On je takođe naglasio da „pre samo dve godine Beograd i Srbija nisu imali svoju avio-kompaniju, a sada je Er Srbija izrasla u dominantnu kompaniju u regionu“. Dodao je da je namera ove godine da se pokrene koncesija za beogradski aerodrom u cilju unapređenja ponude grada.

Gradonačelnik se ovom prilikom zahvalio ovogodišnjem partneru Sajma turizma, Ujedinjenim Arapskim Emiratima izrazivši uverenje da će turistička saradnja dve zemlje unaprediti i kulturne veze dva naroda.

Ambasador Emirata u Beogradu Đuma Rašid Al Dahri rekao je da je velika čast što će ova zemlja učestvovati na Sajmu turizma u Beogradu i dodao da je „prošle godine porastao broj turista iz UAE u Srbiju jer je to zanimljiva zemlja u kojoj ima mnogo toga da se vidi“.

Ova najveća i najznačajnija turistička manifestacija u jugoistočnoj Evropi okupiće više od 1.100 izlagača iz 50 zemalja sveta, a takođe će biti održana još tri međunarodna sajma – hotelsko-ugostiteljske opreme Horeca, vina „Beo vajn“ i suvenira.

Svečano otvaranje biće 19. februara u 11 časova na galeriji 4 Beogradskog sajma.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari