Izvor: RTS, 24.Jan.2021, 17:41

Mala Minja stigla u Ameriku na lečenje

Jednogodišnja kragujevčanka Minja Matić stigla je u Los Anđeles, gde treba da primi gensku terapiju, koja je jedini lek za mišićnu atrofiju tip 1, od koje boluje.
Novac za njeno lečenje, u iznosu od 2,4 miliona dolara, prikupljen je u decembru, a devojčica je sa roditeljima u subotu otputovala u Ameriku, objavljeno je u grupi "Za Minjinu šansu".
U prikupljanju sredstva , preko fondacije "Budi human ", učestvovali su građani iz cele Srbije, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << regiona i dijaspore. U mnogobrojne akcije prikupljanja pomoći, uključili su se i pojedinci - sportisti, estradni umetnici, udruženja.
Organizovani su bazari, prodajne izložbe, koncerti i zahvaljujići ljudima velikog srca, prikupljena su sredstva.
Pogledaj vesti o: Kragujevac

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.