Magla na planinskim prevojima i po kotlinama

Izvor: Blic, 05.Nov.2014, 09:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Magla na planinskim prevojima i po kotlinama

Na planinskim prevojima, po kotlinama i mestimično duž rečnih tokova jutarnja magla i sumaglica smanjuju vidljiljivost i usporavaju saobraćaj, saopštio je danas Auto moto savez Srbije (AMSS).

Zato je neophodna opreznija vožnja, uz održanje većeg odstojanja između vozila, a dodatna opreznost savetuje se na putevima kroz klisure i useke zbog učestale pojave odrona.

Van gradskih sredina saobraćaj je umerenog intenziteta i obavlja se po pretežno suvim kolovozima.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << />
Prema podacima Uprave granične policije, trenutna zadržavanja putničkih vozila na graničnim prelazima su do 30 minuta.

Nakon maglovitog jutra, tokom dana očekuju se povoljne vremenske

prilike za obavljanje saobraćaja.

Svi vozači se podsećaju da su od 1. novembra do 1. aprila po novom pravilniku o upotrebi zimske opreme dužni da imaju sva četiri zimska pneumatika, ako se zbog vremenskih uslova na kolovozu nalazi sneg, led ili poledica.

Van naseljenog mesta, obavezno je posedovanje lanaca ili drugih uređaja za povećanje trakcije u prtljažniku, navedeno je u saopštenju.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.