MUP duguje advokatima

Izvor: B92, 06.Feb.2011, 15:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

MUP duguje advokatima

Beograd -- MUP i sudovi u Srbiji duguju milijardu dinara advokatima koji su postupali po službenoj dužnosti, saopštila je Advokatska komora Srbije.

Osim toga, radi se i o predmetima u kojima je građanima priznato pravo na stručnu pomoć advokata o trošku budžeta.

U saopštenju se navodi da problem nagomilanih dugova države advokatima može biti rešen kompenzacijom državnog duga i poreskih obaveza i doprinosa za socijalno osiguranje advokata, koja bi se obavljala preko >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << posebnih računa u Poreskoj upravi.

Dodaje se da su u toku razgovori sa nadležnim ministarstvma, kako bi se omogućilo zaključivanje ugovora o kompenzaciji i međusobnom prebijanju potraživanja i dugovanja države i advokata.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Država duguje milijardu dinara advokatima

Izvor: Blic, 06.Feb.2011

Ministarstvo unutaršnjih poslova i sudovi u Srbiji duguju milijardu dinara advokatima koji su postupali po službenoj dužnosti, ili u predmetima u kojima je građanima priznato pravo na stručnu pomoć advokata o trošku budžeta, saopštila je danas Advokatska komora Srbije. ..U saopštenju se navodi...

Nastavak na Blic...

Dug države advokatima milijardu dinara

Izvor: Radio 021, 06.Feb.2011

Ministarstvo unutrašnjih poslova i sudovi u Srbiji duguju milijardu dinara advokatima koji su postupali po službenoj dužnosti ili u predmetima u kojima je građanima priznato pravo na stručnu pomoć advokata o trošku budžeta, saopštila je danas Advokatska komora Srbije.

Nastavak na Radio 021...

Država Srbija duguje milijardu dinara advokatima

Izvor: Glas javnosti, 07.Feb.2011, 07:17

BEOGRAD - Ministarstvo unutaršnjih poslova i sudovi u Srbiji duguju milijardu dinara advokatima koji su postupali po službenoj dužnosti, ili u predmetima u kojima je građanima priznato pravo na stručnu pomoć advokata o trošku budžeta, saopštila je  Advokatska komora Srbije...U saopštenju se...

Nastavak na Glas javnosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.