Država duguje milijardu dinara advokatima

Izvor: Blic, 06.Feb.2011, 15:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Država duguje milijardu dinara advokatima

Ministarstvo unutaršnjih poslova i sudovi u Srbiji duguju milijardu dinara advokatima koji su postupali po službenoj dužnosti, ili u predmetima u kojima je građanima priznato pravo na stručnu pomoć advokata o trošku budžeta, saopštila je danas Advokatska komora Srbije.

U saopštenju se navodi da problem nagomilanih dugova države advokatima može biti rešen kompenzacijom državnog duga i poreskih obaveza i doprinosa za socijalno osiguranje advokata, koja bi se obavljala >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << preko posebnih računa u Poreskoj upravi.

Dodaje se da su u toku razgovori sa nadležnim ministarstvma, kako bi se omogućilo zaključivanje ugovora o kompenzaciji i međusobnom prebijanju potraživanja i dugovanja države i advokata.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.