MINISTAR ĆIRIĆ U POSETI RIMU

Izvor: Kurir, 16.Feb.2012, 12:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

MINISTAR ĆIRIĆ U POSETI RIMU

Na poziv italijanskog kolege Korada Pasera srpski ministar ekonomije i regionalnog razvoja prisustvovaće sednici Poslovnog saveta Srbija-Italija i potencijalnim investitorima predstaviti Srbiju kao zemlju za nova ulaganja

BEOGRAD - Ministar ekonomije i regionalnog razvoja Nebojša Ćirić boraviće danas u Rimu gde će na poziv italijanskog kolege Korada Pasera prisustvovati sednici Poslovnog saveta Srbija-Italija i potencijalnim investitorima predstaviti >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << Srbiju kao zemlju za nova ulaganja.

Poslovni savet dve zemlje čiji su članovi ugledni privrednici, osnovan je 2010. sa ciljem unapređenja privredne saradnje, predlaganja mera i aktivnosti od značaja za saradnju dve države kao i promovisanja investiranja u Republiku Srbiju, navedeno je u saopštenju Ministarstva ekonomije i regionalnog razvoja.

U okviru jednodnevne posete, Ćirić će sa Paserom, ministrom za ekonomski razvoj, infrastrukturu i saobraćaj, razgovarati o jačanju bilateralnih ekonomskih odnosa, daljem razvoju i mogućnostima investicione saradnje, kao i o povećanju obima međusobne trgovine.

Prema saopštenju, Italija je već godinama među najznačajnijim partnerima Srbije u političkom, ekonomskom i strateškom smislu.

Bilateralne ekonomske odnose dve prijateljeske zemlje karakteriše dugogodišnja, intenzivna i kompleksna privredna saradnja u skoro svim oblastima, opredeljena položajem i značajem Italije kao visoko razvijene zemlje i članice Evropske unije (EU).

U ukupnoj robnoj razmeni Srbije sa svetom u 2011, Italija je zauzela drugo mesto po izvozu, a po vrednosti uvoza bila je na trećem mestu.

Italija je jedan od najvećih investitora u Srbiji i nalazi se među prvih šest pošto je do sada iz nje uloženo oko 800 miliona evra, posluje oko 400 italijanskih kompanija, banaka i osiguravajućih društava koje zapošljavaju preko 20.000 radnika.

Do sada se nijedna italijanska kompanija ili banka nije povukla sa tržišta u Srbiji To potvrđuje da Srbija potencijalnim investitorima garantuje stabilnost, zaključuje se u saopštenju.

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Danas sednica Poslovnog saveta Srbija-Italija

Izvor: EMportal, 16.Feb.2012

Ministar ekonomije i regionalnog razvoja Srbije Nebojša Ćirić boravi danas u jednodnevnoj poseti Rimu gde će prisustvovati sednici Poslovnog saveta Srbija-Italija i potencijalnim investitorima predstaviti mogućnosti Srbije za nova ulaganja.

Nastavak na EMportal...

Italijani hoće još da ulažu u Srbiju

Izvor: Mondo, 17.Feb.2012, 11:42

Ministar ekonomije i regionalnog razvoja Nebojša Ćirić izjavio je da je sa predstavnicima četiri italijanske kompanije razgovarao u Rimu o potencijalnim ulaganjima u Srbiju.

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.