Ćirić: Italijanske kompanije zainteresovane za Srbiju

Izvor: S media, 17.Feb.2012, 12:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ćirić: Italijanske kompanije zainteresovane za Srbiju

Ministar ekonomije i regionalnog razvoja Nebojša Ćirić izjavio je da je sa predstavnicima četiri italijanske kompanije razgovarao u Rimu o potencijalnim ulaganjima u Srbiju.

Ministar Ćirić je rekao da su u pitanju kompanije iz oblasti drvno-prerađivačke industrije, odnosno proizvodnje nameštaja, softvera, oblasti železnice, kao i automobilske industrije.

Preuzimanje železare iznuđeno, traži se novi partner (VIDEO)

Ćirić: Očekujem >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << dogovor sa MMF

Zna se ko su krivci za pljačkašku privatizaciju

Ćirić je na kraju jednodnevne posete Italiji rekao da je potencijalnom investitorima predstavljen i projekat destinacije Kragujevac, odnosno "iskustva i ''Fiata'' i drugih italijanskih kompanija koje su već prisustne na srpskom tržištu".

Ćirić je rekao da je sa ministrom ekonomije Italije Koradom Paserom razgovarao i o oblastima u kojima treba da budu potpisani sporazumi o saradnji, "sve sa ciljem da dobre i ekonomske i političke odnose podignemo na veći nivo".

Prema Ćiriću, "na sastanku je ponovljena apsolutna spremnost i posvećenost Italije da dalje nastavi da podržava evropske integracije Srbije".

(Tanjug)

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.